Γκρίνιες στελεχών ΝΔ στη σύσκεψη για το προσφυγικό

Γκρίνιες στελεχών ΝΔ στη σύσκεψη για το προσφυγικό
Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη εξέφρασαν αντιρρήσεις για τα κλειστά κέντρα και τις ελεγχόμενες δομές σε σύσκεψη που συγκλήθηκε στο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μαξίμου

Διαφωνίες και “μουρμούρα” από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το σχεδιασμό της κυβέρνησης στο προσφυγικόμεταναστευτικό εκφράστηκαν σε σύσκεψη που συγκλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετέχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας. Με άλλα λόγια το “μασάζ” στους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη που διαφωνούν. 

Στη σύσκεψη εκλήθησαν ειδικότερα οι βουλευτές Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης της Σάμου, Χίου Νότης Μηταράκης και Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, δηλαδή των περιοχών όπου θα δημιουργηθούν μέχρι τον Ιουλιο κλειστές δομές. Το παρών έδωσε επίσης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Καθώς και οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς και Θανάσης Χειμάρρας, Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός, Άρτας Γιώργος Στύλιος και Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, δηλαδή των περιοχών όπου θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες δομές.

Ο κ.Στεφανής ενημέρωσε τους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου της κυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν ενστάσεις και εντάσεις.

Τις πιο έντονες αντιδράσεις φέρεται να εξέφρασε ο κ.Μουτζούρης ο οποίος διαφώνησε με τη δημιουργία κλειστών δομών κάνοντας λόγο για εμμονή της κυβέρνησης και υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα είναι να ανακοπούν οι ροές. Εντονες αντιρρήσεις εξέφρασε επίσης ο κ.Αθανασίου. Σημειωτέον ότι πρόκειται για δύο σαμαρικά στελέχη.

Διαφωνίες όμως εξέφρασαν και βουλευτές άλλων περιοχών με ορισμένους πάντως να κινούνται σε πιο ήπιους τόνους και να ζητούν αντισταθμιστικά οφέλη για τις περιφέρειες που θα υποδεχθουν πρόσφυγες.

Προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει και να κατευνάσει άλλες αντιδράσεις, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, αυτή τη φορά με δημάρχους δήμων όπου θα δημιουργηθούν κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα Δεν έχουν κληθεί στη σύσκεψη οι περιφερειάρχες, που θα βρίσκονται όμως στην Αθήνα καθώς αυριο συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΝΠΕ στο οποίο προφανώς και θα τεθεί το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα