Γραμματικάκης: Γιατί φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ αν είναι να καταψηφίσουμε τις Πρέσπες;

Γραμματικάκης: Γιατί φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ αν είναι να καταψηφίσουμε τις Πρέσπες;
Ο Γιώργος Γραμματικάκης Eurokinissi

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι υπέρ της Ελλάδας και του μέλλοντός της αναφέρει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, που χαρακτηρίζει άδικο τον κατατρεγμό Δανέλλη και δεν εγκρίνει τα σενάρια περί συνεργασίας με τη ΝΔ.

Την ελπίδα του ότι το Ποτάμι θα υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε με έντονο τρόπο ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση ανέφερε τα εξής: “Το ελπίζω. Αυτές είναι οι αποφάσεις μας εδώ και καιρό. Υπάρχουν κι επιπλέον λόγοι. Κάποιες τροπολογίες έκαναν ακόμη καλύτερη τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι ότι δεν έχει αδυναμίες η συμφωνία, αλλά γενικά είναι υπέρ της Ελλάδος και του μέλλοντος της Ελλάδος γιατί ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας στα Βαλκάνια και προσφέρει στη χώρα μας την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις”.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τις δεύτερες σκέψεις που γίνονται στο Ποτάμι είπε ότι “ίσως τους πίκρανε η στάση του κ. Δανέλλη που υφίσταται έναν καταιγισμό πυρών που δεν του αξίζει. Είναι άδικος αυτός ο κατατρεγμός”. Σε σχέση με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ τόνισε ότι “η άποψη να συνεργαστεί το Ποτάμι με τη ΝΔ τέθηκε στο συνέδριο και απορρίφθηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεται αυτή η συζήτηση. Δεν εγκρίνω οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ. Δεν μπορεί το Ποτάμι να σύρεται πίσω από φωνές μισαλλοδοξίας. Εχει μεγαλύτερη σημασία η συνέπεια σε αρχές και αξίες από την επιρροή των δημοσκοπήσεων. Δεν είναι καλό για τον πολιτικό μας πολιτισμό ότι το μακεδονικό προκαλεί τόσες εντάσεις στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει το Ποτάμι τη διακηρυγμένη θέση του υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Θα είναι εντελώς παράδοξο να συμβεί αυτό είτε λόγω της στάσης του Σπ. Δανέλλη είτε λόγω της άποψης άλλων βουλευτών υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ. Αν άλλαξε κάτι είναι προς το καλό, η συμφωνία βελτιώθηκε με τις τροπολογίες που προστέθηκαν μετά από πρόταση του αλβανικού πληθυσμού”.

Στην ερώτηση αν θα τον χωράει το Ποτάμι εφόσον δεν υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ως εξής: “Δεν ξέρω αν θα με χωράει η Ελλάδα. Κινδυνεύουμε να πάμε προς τα πίσω. Οι κραυγές να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καθόλου πατριωτικές”.

Σχολιάζοντας το προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει βή ατα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν αρκούν. Η λήξη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είναι θετική εξέλιξη αλλά δεν φτάνει. Εγώ είμαι αριστερός. Θα ανταποκρινόμουν υπό προϋποθέσεις σε μια πρόσκληση διαλόγου, αλλά πρέπει να γίνουν βήματα και όχι μόνο διακηρύξεις”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα