Γραμματικάκης: Θετικό γεγονός η αποκαθήλωση της ΧΑ από την τρίτη θέση

Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ποσοστά που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής, ο βουλευτής του Ποταμιού, σχολίασε πως το γεγονός είναι κέρδος για τη Δημοκρατία

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, αναφέρθηκε στη δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ περί κατάργησης των ποσοστόσεων και τόνισε πως υποδέχτηκε τη δήλωση Τουσκ “με αγανάκτηση”, ενώ επεσήμανε πως με αυτή τη θέση συμφωνούν και οι χώρες που θέλουν κλειστά σύνορα, απλώς βρέθηκε ο εκφραστής αυτής της τάσης, ο οποίος δυστυχώς είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του νέου προέδρου του Eurogrouup, Μάριο Σεντένο, πως πρώτα πρέπει να βγει η Ελλάδα από τη μνημονιακή περίοδο και μετά θα συζητηθεί λύση για το χρέος, ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε πως δεν ήταν καλή η τοποθέτηση του, δεδομένου ότι ανήκει στο σοσιαλιστικό χώρο, ωστόσο, όπως είπε, οι σοσιαλισμοί τα τελευταία χρόνια μπερδεύονται με το φιλελευθερισμό.

Για το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής δημοσκοπικά τοποθετείται στην τρίτη θέση, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού ανέφερε πως είναι θετικό, αφενός, το γεγονός ότι αποκαθηλώνεται η Χρυσή Αυγή από τρίτο κόμμα και επιτέλους μια δημοκρατική παράταξη, όπως το Κίνημα Αλλαγής, είναι έτοιμη να καταλάβει την τρίτη και, αφετέρου, θα είναι κέρδος για την ελληνική δημοκρατία αυτή η δύναμη να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον. “Εγώ πάντως ανήκω στους αισιόδοξους” είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γραμματικάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης στο Κίνημα Αλλαγής με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές του κεντροαριστερού χώρου, καθώς είχαν ανέκαθεν “αγαθές σχέσεις”, ενώ, εν κατακλείδι, για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, θεωρεί πως θα πέσει στο κενό μιας και προβλέπει πως η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της μέχρι το πέρας της τετραετίας.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

SHARE:

24Media Network