Καββαδία για ταυτότητα φύλου: Οι άνθρωποι θα μπορούν να δηλώνουν αυτό που αισθάνονται

Special Permanent Committee on Equality, Youth and Human Rights in Greek Parliament, in Athens, Greece on Sep. 27, 2017. /    ,        27 , 2017.
Special Permanent Committee on Equality, Youth and Human Rights in Greek Parliament, in Athens, Greece on Sep. 27, 2017. / , 27 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Για το νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο στη Βουλή, μίλησε η εισηγήτρια κ. Αννέτα Καββαδία

Στη Βουλή εισάγεται αύριο το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αναγνώρισης φύλου που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους και την Εκκλησία.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα η εισηγήτρια του σχεδίου νόμου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ανέφερε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να απλοποιεί τη διαδικασία αντιστοίχησης των στοιχείων των εγγράφων ενός ανθρώπου με αυτό που αισθάνεται ότι είναι.

Σε σχέση με τις επικρίσεις για το θέμα των ανηλίκων, η κ. Καββαδία διευκρίνισε ότι στην ηλικία από 15 έως 17 ετών προκειμένου να αλλάξουν τα στοιχεία της ταυτότητας απαιτείται εκτός από τη γονική συναίνεση και γνωμάτευση διεπιστημονικής επιτροπής δημόσιου νοσοκομείου.

SHARE: