Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Μητσοτάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάζεται σε 2'
Αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου σε εορταστική εκδήλωση για την 43η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ
Αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου σε εορταστική εκδήλωση για την 43η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Nikos Libertas / SOOC

Στις αναφορές του Μητσοτάκη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου απάντησε το ΠΑΣΟΚ. “Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει πως ήταν η Ελλάδα πριν το 1981” σημείωσε.

Μία αιχμηρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού σε podcast για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός να αναθεωρήσουν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει πώς ήταν η Ελλάδα πριν το 1981 και πώς την άλλαξαν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, η ίδρυση του ΑΣΕΠ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επιπλέον υπογραμμίζει πώς όλα αυτά άλλωστε πιστοποιούνται σε κάθε διαθέσιμη δημοσκόπηση, που αναδεικνύει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως πιο επιτυχημένο και δημοφιλή πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα”.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα (27/5), μετά τις κατηγορίες κατά του Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο της προ ημερησίας για την ακρίβεια στη Βουλή την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο podcast «The Rest is Politics» και στους δημοσιογράφους Alastair Campbell και Rory Stewart, κατήγγειλε εκ νέου τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό, διεκδικώντας για εαυτόν το ρόλο του εκφραστή του κέντρου, αλλά και της παραδοσιακής δεξιάς.

“Δείτε την ιστορία και συγκρίνετε την πορεία της Ελλάδας με Πορτογαλία και Ιρλανδία. Δύο χώρες που μπήκαν φτωχότερες και τα πήγαν καλύτερα από την Ελλάδα. Ενας λόγος μεγάλος ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση του 2010. Ο δεύτερος λόγος ότι τη δεκαετία του 80 επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ουσιαστικά έμεινε στάσιμη. Χάσαμε την πρώτη δεκαετία σύγκλισης με την Ευρώπη”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα