Η “απειλή” Μητσοτάκη περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ 

Η “απειλή” Μητσοτάκη περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ 
Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC

Με στόχο τη μεσαία τάξη και τους πασοκογενείς ψηφοφόρους, ο πρωθυπουργός επαναφέρει διαρκώς το σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα - Ανδρουλάκη, “εκβιάζοντας” ψήφο στη ΝΔ 

Το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ επαναφέρει σε κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι ταυτόχρονα δηλώνει βέβαιος για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023.

Αφορμή για το νέο μπαράζ επιθέσεων του πρωθυπουργού στάθηκε η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023, ο κ. Μητσοτάκης αφού υποτίμησε την υπόθεση των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες, εξαπέλυσε νέα διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε καταρχάς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαμορφώνει “ένα κλίμα σύγχυσης” ξκαι εκτίμησε ότι σε αυτό “πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να βρήκε έναν καινούργιο εταίρο.”

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι: “Την πολιτική του επιδίωξη ο κ. Ανδρουλάκης την παρουσίασε στέλνοντας και ένα μήνυμα σε έναν ολόκληρο κόσμο, σε πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν στην ενότητα για τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας.” Ερμήνευσε ειδικότερα τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πως στόχος είναι “η ΝΔ στην αντιπολίτευση και προοδευτική κυβέρνηση”, ως εξής:

“Εάν η ΝΔ είναι στην αντιπολίτευση, ένας συνδυασμός κυβερνητικός υπάρχει: εσείς παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν άλλα κόμματα”, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ. Επέκτεινε μάλιστα το συλλογισμό του λέγοντας: “Εκτός αν δεν αφορά αυτή η προοδευτική διακυβέρνηση μόνο εσάς και το ΣΥΡΙΖΑ, βάζετε μέσα και τον κ. Βαρουφάκη και το ΚΚΕ.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ότι “στόχος σας είναι η ΝΔ στην αντιπολίτευση και εσείς σε ένα νέο ρόλο, τύπου σοσιάλ-Καμμένου, έτσι φαντάζεστε τον εαυτό σας.”

Και κατέληξε επαναλαμβάνοντας την “απειλή” περί ακυβερνησίας, η οποία όπως είπε “καραδοκεί πίσω από την απλή αναλογική”, αλλά και τη γραμμή περί κρισιμότητας και των πρώτων και των δεύτερων εκλογών του 2023.

Ο πρωθυπουργός ταύτοχρονα υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει τα πεπραγμένα τις διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι πολίτες θυμούνται καλά και τα capital controls και τους συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τις τράπεζες και τις κλειστές τράπεζες και το τρίτο μνημόνιο και τη φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Η μεσαία τάξη και οι πασοκογενείς ψηφοφόροι αποτελούν άλλωστε το στόχο της “απειλής” περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ. Και αυτό καθώς στο Μαξίμου αφενός αγωνίζονται να ξαναστήσουν στα πόδια του το ημιθανές αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και αφετέρου εκτιμούν ότι η υπόθεση Εύα Καϊλή κοστίζει ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ, χωρις όμως να κερδίζει η ΝΔ, άρα υπάρχει ο φόβος ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως είναι αισιόδοξοι ότι οι ψηφοφόροι, ιδίως όσοι θεωρούν εαυτόν “μεσαία τάξη”, δεν θέλουν να ξαναδούν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία γιατί δεν έχουν ξεχάσει τη φορολόγηση τους.

Ποιοι ανήκουν πάντως στη “μεσαία τάξη” κατά την κυβέρνηση είναι ένα ερώτημα. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το Food Pass υποστήριξε ότι “Είναι μία πρωτοβουλία η οποία ωφελεί όχι μόνον τους αδύναμους, αλλά πρωτίστως τη μεσαία τάξη.” Σημειωτέον πάντως ότι η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η κυβέρνηση πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες για επιδοματική πολιτική και για φαγητό με κουπόνια, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται το “καλάθι του νοικοκυριού” υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δουλεύει. Ειναι σαφές πάντως ότι ειδικά το Food Pass, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Φεβρουάριο και για έξι μήνες, έχει καθαρή προεκλογική στόχευση, αφού κατά διαβολική σύμπτωση πέφτει πάνω στο χρόνο των εκλογών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα