Μητσοτάκης για υποκλοπές: Οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες

Μητσοτάκης για υποκλοπές: Οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Τον προϋπολογισμό του 2023 υπερασπίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να "ξεπλύνει" τις υποκλοπές μέσω Βελγίου και QatarGate. "Το ΠΑΣΟΚ φαντάζεται τον εαυτό του σε νέο ρόλο τύπου σοσιαλΚαμμένου", υποστήριξε.

Με βασικό όπλο το Food Pass από το Φεβρουάριο και για ένα εξάμηνο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι τους πολίτες δεν τους απασχολούν οι υποκλοπές, καθώς έχουν άλλες προτεραιότητες.

“Μία υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη δε θα την αφήσω να μετατραπεί σε κατασκοπευτικό σίριαλ με εβδομαδιαίες συνέχειες. Οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ποντάρει στην καταστροφολογία στη συκοφαντία, κυρίως όμως σητν παγίδα της αναταραχής από τη νάρκη της απλής αναλογικής” και ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να βρήκε ένα καινούριο εταίρο, “δείχνοντας” το ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ.Τσίπρα ο πρωθπουργός του είπε: “Δηλώσατε θαυμαστής του τρόπου δράσης των βελγικών υπηρεσιών στην υπόθεση Καϊλή. Εκεί όμως τηρήθηκε το απόρρητο. Εκεί έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Έχετε ήδη αρχίσει να χτίζετε το σενάριο αμφισβήτησης. Εσείς που μιλάτε για Δικαιοσύνη είστε οι ίδιοι που απειλείτε ότι την επόμενη φορα θα είναι αλλιώς, θα ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας. Εμφανίζεστε υπέρμαχοι του πολιτικού φιλελευθερισμού με δύο υπουργούς σας αυτή τη στιγμή στο Ειδικό Δικαστήριο”.

Κατηγόρησε μάλιστα το Νίκο Ανδρουλάκη ότι: “Επέλεξε να ακολουθήσει τον κ.Τσίπρα με τα ίδια μηδενιστικά επιχειρήματα” και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ: “Πως εξηγείτε ότι αποκαλέσατε Δούρειο Ίππο της Νέας Δημοκρατίας ένα δικό σας στέλεχος; Τώρα το καταλάβατε, αφού βγήκαν οι αποκαλύψεις;”

Το ΠΑΣΟΚ φαντάζεται τον εαυτό του σε νέο ρόλο τύπου σοσιαλΚαμμένου

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η δήλωση Ανδρουλάκη πως στόχος του είναι να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, σημαίνει ότι ένας μόνο κυβερνητικός συνδυασμός υπάρχει, ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός αν φαντάζεστε κ.Κατρίνη ότι θα πάρετε 40%. Και εγώ θέλω να καρφώνω σαν τον Αντετοκουνμπο, τι να κάνω, δύσκολα θα γίνει αυτό”, σχολίασε μάλιστα ειρωνικά προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

“Τώρα ομολογείτε το στόχο σας, η ΝΔ στην αντιπολιτευση και εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε νέο ρόλο τύπου σοσιαλΚαμμένου”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε συνεπώς την κρισιμότητα και των δύο εκλογών του 2023: “Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση για να ορίσουν οι πολίτες την κυβέρνηση που θέλουν και στη δεύτερη για να την κάνουν πιο ισχυρή και αποτελεσματική για αυτό και η ψήφος των πολιτών δεν μπορεί παρά να είναι μία”.

Εξέφρασε εξάλλου τη φιλοδοξία ο προϋπολογισμός του 2023 να αποτελέσει “γέφυρα για μία νέα τετραετία” στην οποία όπως δήλωσε το σύνθημα θα είναι “καλύτεροι μισθοίΕμφανίστηκε δε βέβαιος ότι: “Ο προϋπολογισμός του 2023 δεν θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης μας”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος”

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο κ.Τσίπρας μίλησε συνολικά 65 λεπτά, αλλά μόλις τρία από αυτά για το τι θα έκανε στην περίπτωση που τον εμπιστευόταν ξανά ο ελληνικός λαός.

“Επιβεβαιώνετε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας, κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ζωγράφισε μία αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον. “Το 2021 είναι καλύτερο από το 2002, το 2022 είναι καλύτερο από το 2021 και είμαι εδώ για να το διαβεβαιώσω ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022”, δήλωσε.

Έκανε λόγο για “ανάπτυξη στην οικονομία και φροντίδα στην κοινωνία, με γενναίες μεταρρυθμίσεις αλλά και με συνετές σταθμίσεις”.

Τόνισε ότι: “Το 2022 κλείνει με ανάπτυξη διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου ο δικός σας ρυθμός ανάπτυξης κ. Τσίπρα ήταν το 25% του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης” και δήλωσε: Στη διεθνή ύφεση εμείς συνεχίζουμε να απαντάμε με ανάπτυξη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα