Η "ατζέντα" του Τσίπρα στη συνάντηση με τον Κέρι

Η "ατζέντα" του Τσίπρα στη συνάντηση με τον Κέρι

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Τζόν Κέρι. Το χρέος για άλλη μια φορά αποτελεί το μείζον θέμα για την ελληνική αποστολή

Μια σειρά από ζητήματα, όπως το χρέος, οι επενδύσεις στην Ελλάδα, η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις, η κρίση στην Συρία, αλλά και το Κυπριακό θα περιλαμβάνει το "μενού" στη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τζον Κέρι στις 5.45 ώρα Αμερικής. Μαζί του θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την ελληνική αποστολή να θεωρεί τη συνάντηση ιδιαιτέρως σημαντική, με βάση το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Αμερικανική πλευρά.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συνδέσει σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους με την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την έξοδο στις αγορές.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για πρώτη φορά δημόσια πως οι ΗΠΑ έχουν στηρίξει σθεναρά την ελληνική θέση για το χρέος, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες.
Είναι φανερό ότι η ελληνική πλευρά επιλέγει να βάλει, πλέον το θέμα πολύ ψηλά, με βασικό στόχο η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους να ξεκινήσει σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2015.

Στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας ο κ. Τσίπρας θα παρευρεθεί σε συνάντηση των ηγετών για το ζήτημα της μετανάστευσης στον ΟΗΕ, όπου έχει προγραμματιστεί να κάνει και παρέμβαση.

Την βασική του ομιλία στη 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα την πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network