Η Χουριέτ εμπλέκει τη Ρόδο σε σενάρια πραξικοπήματος

Η Χουριέτ εμπλέκει τη Ρόδο σε σενάρια πραξικοπήματος

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι στο ελληνικό νησί συναντήθηκαν μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν για να συζητήσουν νέο πραξικόπημα. Τι γράφει η Χουριέτ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως η Ελλάδα θα εκπροσωπεί την Αίγυπτο στο Κατάρ

Ελάχιστες ώρες μετά τη ανακοίνωση ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπεί την Αίγυπτο στο Κατάρ, εξέλιξη που ενόχλησε την Τουρκία, ένα δημοσίευμα της Χουριέτ εμπλέκει ελληνικό νησί ως τόπο συνάντησης μελών της οργάνωσης Γκιουλέν και  σενάρια για νέο πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα η Χουριέτ γράφει ότι  πριν από λίγο καιρό μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν συναντήθηκαν στη Ρόδο και συζήτησαν το ενδεχόμενο ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Χουριέτ αναφέρει μάλιστα  την ημερομηνία της 15ης Ιουλίου ως πιθανή ημέρα εκδήλωσης νέου κινήματος στους κόλπους του τουρκικού στρατού. Η είδηση έχει ήδη αναπαραχθεί εκτενώς από άλλα τουρκικά μέσα καθώς το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν δηλώνουν ότι το νέο πραξικόπημα θα είναι αιματηρό και ότι πολλά θα κριθούν στο μπαϊράμι του Ραμαζανιού που πλησιάζει.

Το Κίνημα Γκιουλέν δίνει την δική του ερμηνεία στην νέα εξέλιξη. Προβάλλει την άποψη ότι επειδή η εκδίκαση του αποτυχημένου πραξικοπήματος δημιουργεί σημαντικές υποψίες για την όλη υπόθεση, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα της κοινωνίας προς άλλη κατεύθυνση. Προσθέτει δε ότι το πρόσφατο πραξικόπημα ήταν ένα «ελεγχόμενο πραξικόπημα», το οποίο διηύθυνε η ίδια η κυβέρνηση ενώ αμφισβητεί ότι ο τουρκικός στρατός είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα νέο πραξικόπημα, εξαιτίας των μεγάλων αδυναμιών που παρουσιάζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα