Η ΔΗΜΑΡ ζητά δικαστική έρευνα για τις "απειλές κατά της ζωής" της Λαγκάρντ

Η ΔΗΜΑΡ ζητά δικαστική έρευνα για τις "απειλές κατά της ζωής" της Λαγκάρντ

Eρώτηση από τη ΔΗΜΑΡ για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών για τη ζωή της αναφορικά με το ζήτημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες, ζητούν με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.

Οι βουλευτές επικαλούνται απάντηση που έδωσε πρόσφατα η Κριστίν Λαγκάρντ σε ερώτηση των «Financial Times» σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας σύμφωνα με την οποία είπε:

«Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου, αναφέρουν οι βουλευτές και καλούν τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απαντήσουν αν είναι σε γνώση τής κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν έχει επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Καλούν επίσης τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν αν θα ζητήσουν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά, Λίστα Λαγκάρντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήλωση - βόμβα Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές κατά της ζωής μου όταν μίλησα για τους Έλληνες φοροφυγάδες

SHARE:

24Media Network