“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Τι δήλωσε στην δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το "ανήκωμεν εις την δύσιν" του πρωθυπουργού.

Με την γνωστή ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» έκλεισε την δευτερολογία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας έτσι στις επισημάνσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την θέση της Ελλάδας στην δύση επικαλούμενος τον Κώστα Καραμανλή.

«Είμαστε στην Δύση αναφωνήσατε, επαναλαμβάνοντας την ρήση του Κ.Καραμανλή που παρεμπιπτόντως έβγαλε την χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ» σχολίασε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Συνέχισε όμως λέγοντας ότι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό είναι πως «είμαστε και δύση και ανατολή και βορράς και νότος, είμαστε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού δεν είμαστε “και εμείς δύση”».

Συνέχισε λέγοντας πως «δική μας ευθύνη είναι να αναγεννήσουμε αυτό που ονομάζεται δυτικός κόσμος». Μάλιστα σημείωσε ότι «την απόφαση για το πού ανήκουμε την έχει πάρει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε αναφορές του πρωθυπουργού για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το «ότι δήθεν είμαστε φιλορώσοι» επισημαίνοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «με καλέσατε να συνεργαστώ με τον κ.Βελόπουλο».

Απαντώντας σημείωσε πως «δεν είμαστε φιλορώσοι ούτε αντιρώσοι, ουτε φιλοαμερικάνοι ουτε αντιμερικάνοι». Θύμισε την περίοδο του «2018 όταν κρατούσαμε μια στάση αρχών και προωθούσαμε τα εθνικά συμφέροντα με την συνθήκη των Πρεσπών» σημειώνοντας πως «τότε εμείς δεν διστάσαμε όταν οι ελληνικές υπηρεσίες μας έφεραν στοιχεία να προχωρούμε στην απέλαση Ρώσων διπλωματών και πολιτών».

«Τι κάνατε τότε εσείς; Βάζατε αστερίσκους» είπε, τονίζοντας ότι «εμείς τότε δεν σας είπαμε φιλορώσους σας είπαμε ανεύθυνους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα