Η Ελλάδα θα απαντήσει “κατάλληλα και αναλογικά”

Η Ελλάδα θα απαντήσει “κατάλληλα και αναλογικά”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

...Με βάση τα εθνικά της συμφέροντα. Την Παρασκευή η ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, για την απέλαση των δυο ελλήνων διπλωματών. Σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αναμένεται να θέσει το θέμα η Αθήνα.

“Κατάλληλα και αναλογικά” θα απαντήσει η Ελλάδα στις απελάσεις των δυο ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα και την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία του Γιάννη Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αθήνα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες απελάσεις, αλλά προτίθεται να θέσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πολύ περισσότερο καθώς το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις αιτιάσεις της Μόσχας, υπενθυμίζει ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν αυτός που τον Ιανουάριο του 2015 είχε θέσει ουσιαστικά βέτο στο ΝΑΤΟ και δεν συμπεριελήφθησαν στην απόφαση ακραία μέτρα στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Στην Αθήνα, πάντως, επικρατεί προβληματισμός για το μέχρι που προτίθεται να το τραβήξει η Ρωσία, μετά και την αναφορά του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”. Παράλληλα, παρακολουθεί με προσοχή και τη στοχοποίηση εκ μέρους της Μόσχας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τόσο με την προσπάθεια αντιπαράθεσής του με άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, όσο και με την απαγόρευση εισόδου του Γ. Σακελλαρίου στη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός, πάντως, βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών, παρέχοντάς του την πλήρη κάλυψή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα