Η κλιματική αλλαγή αλλάζει το κλίμα μεταξυ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: Άνοιγμα Μητσοτάκη σε Γεννηματά

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει το κλίμα μεταξυ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: Άνοιγμα Μητσοτάκη σε Γεννηματά
Από συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά το 2020. Eurokinissi

Ο πρωθυπουργος απάντησε θετικά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά  για Νέο Κλιματικό Νόμο

Άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ πραγματοποιει ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην επιστολή της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά και στο αίτημά της για τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντικείμενο ένα Νέο Κλιματικό Νόμο και τη διαμόρφωση διακομματικής συναίνεσης ώστε να υπερψηφιστεί «με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στην επιστολή του, ο Πρωθυπουργός κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Γεννηματά και την ενημερώνει ότι ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να αιτηθεί τη σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών.

«Στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς την κυρία Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής όρισε την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την Τρίτη 18 Μαΐου.

Ακολουθεί η απαντητική επιστολή του Πρωθυπουργού προς την κυρία Γεννηματά.

https://www.news247.gr/download/132//823000/epistoli.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα