Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή στελεχών της ΧΑ για το “Συνεργείο” 

Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή στελεχών της ΧΑ για το “Συνεργείο” 
O Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο Πέτσας υποστήριξε ότι η παύση της ποινικής δίωξης κατά Λαγού και Μίχου οφείλεται στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση

Ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» για την επίθεση στο «Συνεργείο» επιρρίπτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η παύση της ποινικής δίωξης κατά Λαγού και Μίχου οφείλεται στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για την απαλλαγή του ευρωβουλευτή και του πρώην βουλευτή της ΧΑ, απάντησε: “Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή, δίχως να μπει στην ουσία της υπόθεσης, γιατί αυτό επιβάλει ο ποινικός κώδικας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαλλάσσονται εξαιτίας των αλλαγών που έφερε στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείουτης Αθήνας, όπου εκδικάζεται η επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη, πρότεινε την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, δίχως καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη το νέο Ποινικό Κώδικα. 

Η εισαγγελική λειτουργός αναλύοντας όλα τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νικ. Μίχος ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης. «Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθως υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα» ανέφερε η εισαγγελέας, θέση για την οποία είχε προδιαθέσεις από την αρχή της εισήγησης, όταν είπε: «ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά ποσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι προεκλογικά η ΝΔ είχε εξαγγείλει άμεσες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με το πρώτο νομοσχέδιο, ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα πιο συνολικά και να γίνει επεξεργασία, καθώς και ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει οτι θα επισκεφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα