Η ΝΔ σηκώνει το Σκοπιανό εν όψει ΔΕΘ

Τα γραφεία της ΝΔ  στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο EUROKINISSI

Η παρέμβαση Μητσοτάκη με αφορμή τα αμερικανικά έγγραφα στα Wikileaks, η κεντροδεξιά και μάχη της Βόρειας Ελλάδας.

Παρά το επικίνδυνα φορτισμένο κλίμα στην αντιπαράθεση ΝΔ και κυβέρνησης που φτάνει ως τις… αίθουσες των δικαστηρίων με αφορμή υποθέσεις διαφθοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χτες να παρέμβει για το Σκοπιανό με αφορμή διαρρεύσαντα αμερικανικά έγγραφα στα Wikileaks και να επαναλάβει την δέσμευσή του ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Τη θέση αυτή είχε επαναλάβει μόλις την προηγούμενη Παρασκευή στο summer school της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση.

Η επιμονή αυτή του προέδρου της ΝΔ στηρίζεται στο γεγονός ότι στο Μοσχάτο εκτιμούν πως το Σκοπιανό που θα επανέλθει στην επικαιρότητα τις επόμενες μέρες με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να είναι καταλύτης εξελίξεων στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η θεώρηση των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δημιουργεί μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα θα οδηγήσει σε σοβαρές εκλογικές απώλειες το κυβερνών κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει πολιτικά σ’ αυτό με συχνές περιοδείες του σε νομούς της Μακεδονίας. Στο πλαίσιο ότι το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταφέρεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης ξανανοίγει το ζήτημα και άλλωστε ετοιμάζονται και συλλαλητήρια για το θέμα αυτό κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Όμως στο Μοσχάτο γύρω από το Σκοπιανό υπάρχει και μια άλλη προσέγγιση το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα. Η όξυνση της αντιπαράθεσης γύρω από το εθνικό αυτό ζήτημα με την κυβέρνηση από τη ΝΔ θεωρείται και μοχλός ανάσχεσης της προσπάθειας του κ. Τσίπρα να διεμβολίσει την κεντροδεξιά ενώ παράλληλα στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη πιστεύουν ότι θα είναι πολιτικά και ο επιθανάτιος ρόγχος για το κόμμα των ΑΝΕΛ και την όποια προσπάθειά του να επιβιώσει πολιτικά στις επόμενες εκλογές.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται κι άλλες κλαδικές συμβάσεις, "πυρετός" στο Μαξίμου για την ΔΕΘ

Κόντρα κυβέρνησης -ΝΔ με φόντο την "σύλληψη" της Σοφίας Ζαχάρακη

Γεροβασίλη σε ΝΔ: Άλλες εποχές οι υπουργοί έδιναν εντολή για συλλήψεις

SHARE: