Η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική για τα Τέμπη

Διαβάζεται σε 3'
Η ΚΟ της ΝΔ
Η ΚΟ της ΝΔ SOOC

Ο Π. Μαρινάκης προανήγγειλε στήριξη της ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ και άδειασε ξεκάθαρα τον Α.Γεωργιάδη, λέγοντας “αλίμονο εάν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών”

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ άδειασε τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις δηλώσεις πως το θέμα δεν απασχολεί τους Έλληνες πολίτες.

“Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και απασχολεί τους πολίτες”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Υποστήριξε ότι αυτό το αποδεικνύουν οι κινήσεις κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες που άμεσα έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τραγικό δυστύχημα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός “ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών, ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η τηλεδιοίκηση έχει ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα της γραμμής, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Καθώς και ότι προχωρούν οι ενέργειες για την περάτωση διαγωνισμών από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επισήμανε μάλιστα ότι “και η νομοθετική πρωτοβουλία – που δεν ψήφισε η αντιπολίτευση – για ένα νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων δημοσίων οργανισμών απαντά σε διαχρονικές παθογένειες που τις πληρώσαμε ακριβά όπως και στα Τέμπη”. Ενώ όσον αφορά στο σκέλος της ποινικής διερεύνησης, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη ως μόνη αρμόδια.

Διερεύνηση από το 1997

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική για τα Τέμπη, επιφυλασσόμενοι για το περιεχόμενο της”, ανακοίνωσε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης. Τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να γίνει η συζήτηση και η διερεύνηση να ξεκινήσει από το 1997, όπως αναφέρει η πρόταση. Σημείωσε ότι η ΝΔ θα διατυπώσει τις δικές της θέσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε με νόημα ότι ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στη Βουλή είχε πει ότι η κρίση του ελληνικού λαού έβαλε όλα τα θέματα στη ζυγαριά, και τα θετικά και τα σφάλματα της κυβέρνησης. Σημείωσε επομένως ότι ο ελληνικός λαός προέβη σε μία ετυμηγορία για την πολιτική διάσταση του θέματος, γεγονός που δεν υποκαθιστά όμως την ποινική έρευνα της Δικαιοσύνης.

“Να προσέχουν τα στελέχη της ΝΔ τις διατυπώσεις τους”

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε μάλιστα “το σύνολο των στελεχών της ΝΔ να προσέχουν πολύ τις διατυπώσεις τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας”.

Εκτίμησε δε ότι και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας κατάλαβε το σφάλμα του και ζήτησε συγνώμη. Υποστήριξε πάντως ότι υπήρχε σίγουρα και μία απόδοση του λόγου του διαφορετική από την πραγματικότητα.

Στην επισήμανση ότι και ο Μάκης Βορίδης στήριξε τον κ.Γεωργιάδη και μάλιστα υποστήριξε ότι το θέμα των Τεμπών έχει κριθεί πολιτικά, ο κ. Μαρινάκης αφού διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον υπουργό Εργασίας ή τον υπουργό Επικρατείας, απάντησε:

Δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε με τις εκλογές ένα τραγικό δυστύχημα. Στις εκλογές κρίνονται οι πολιτικές. Δεν έχουν ρόλο να κρίνουν μία ποινική υπόθεση, αλλά κρίνουν το έργο μίας κυβέρνησης, τα λάθη και πως αυτά διορθώθηκαν κιαι πως αναλήφθηκε η ευθύνη”.

Τόνισε επίσης: “Οι εκλογές ποτέ δε σβήνουν τα προβλήματα που έχει η χώρα” και παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την πρώτη Κυριακή, πως το τιμητικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι σβήστηκαν τα προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα