Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για τη σημαία του Πολυτεχνείου: Δεν την κρατάμε "ιδιοκτησιακά" - Θα την παραδώσουμε μόλις επανασυσταθεί η ΕΦΕΕ

ΑΘΗΝΑ-Η ΣΗΜΑΙΑ  ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Χατζησωκράτη σχετικά με την κατοχή της Σημαίας του Πολυτεχνείου

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ δίνει τη δική της απάντηση στο μέλος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη αναφορικά με την κατοχή της σημαίας του Πολυτεχνείου.

"Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε τη δήλωση του μέλους της Κ.Ε. της Δημ.Αρ κ. Δ.Χατζησωκράτη σύμφωνα με τον οποίο η ΠΑΣΠ κρατά "ιδιοκτησιακά" τη σημαία του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε πως η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι ιδιοκτησία της Παράταξης μας ούτε και την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως τέτοια.

Είναι το ζωντανό σύμβολο θυσίας των Φοιτητών το Νοέμβρη του 73', το διαχρονικό λάβαρο αγώνα του Ελληνικού Λαού για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Σε αυτούς ανήκει η σημαία. Ούτε σε μας, ούτε στον κύριο Χατζησωκράτη αλλά στους Φοιτητές και τον Ελληνικό Λαό.

Πέρα όμως από τα όποιες αναλήθειες έχουμε χρέος να ξεκαθαρίσουμε πως βρέθηκε η σημαία στα χέρια της ΠΑΣΠ. Αυτή την ιστορία ίσως γνωρίζει καλύτερα η γενιά του κύριου Χατζησωκράτη. Είναι γνωστό ότι από το 1974 η σημαία βρισκόταν στην κατοχή της ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γ. Σταματάκη της ΚΝΕ.

Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια της οργάνωσης μας ως προεδρεύουσας και πλειοψηφούσας πολιτικής δύναμης της ΕΦΕΕ. Από το 1980 και μετά λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Προεδρείου της ΕΦΕΕ η σημαία παραμένει στη φύλαξη της ΠΑΣΠ μέχρι την επανασύσταση της.

Γιατί είναι η δική μας ηθική και πολιτική μας δέσμευση πως ο μόνος νόμιμος δικαιούχος της είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη από το φοιτητικό σώμα Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος και μόνο αυτή στην οποία και θα την παραδώσουμε άμεσα με την επανασύσταση της.

Αναρωτιόμαστε ακόμη πέραν της ανοίκειας και αναληθούς στοχοποίησης της ΠΑΣΠ από μερίδα των Media αλλά και πολιτικών χώρων αναφορικά με την τύχη της σημαίας αν οι εν λόγω κόπτοντες έχουν κάποια ένσταση απέναντι σε άλλες παρατάξεις της παραδοσιακής Αριστεράς στις οποίες εντελώς αναιτιολόγητα περιήλθαν το ανεκτίμητο ιστορικό αρχείο και η σφραγίδα της ΕΦΕΕ.

Καλό θα ήταν όσοι προσμετρούν εαυτόν στον προοδευτικό χώρο να φυλάξουν τα βέλη τους για τα υπαρκτά προβλήματα του τόπου, να καταθέσουν λύσεις επί παραδείγματι για το ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια αντί να δημιουργούν εντυπώσεις αναφορικά με φοιτητές που ανήκουν ιδεολογικά στον όμορο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Αν θέλουμε να κομίσουμε έναν νέο ήθος και ύφος στο πολιτικό διάλογο της χώρας μας θα ήταν χρήσιμο να μιλάμε τεκμηριωμένα, ειλικρινά  κι όχι μόνο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Γιατί τότε δεν είμαστε αριστεροί αλλά λαϊκιστές με μεταρρυθμιστικό προσωπείο", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χατζησωκράτης: Γιατί η ΠΑΣΠ κρατά "ιδιοκτησιακά" τη σημαία του Πολυτεχνείου;

SHARE:

24Media Network