Η Ντόρα Μπακογιάννη “αδειασε” μεγαλοπρεπώς τους οπαδούς του “ρατσιστικού μπάρμπεκιου”

Η Ντόρα Μπακογιάννη “αδειασε” μεγαλοπρεπώς τους οπαδούς του “ρατσιστικού μπάρμπεκιου”
Η Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Με μια ξεκάθαρη δήλωση η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, έβαλε στη θέση τους όσους φαίνεται να επικροτούν "πρωτοβουλίες" ακροδεξιών οργανώσεων κατά των προσφύγων. "Η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται", είπε χαρακτηριστικά

Σαφείς αποστάσεις από τους βουλευτές της ΝΔ , Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θάνο Πλεύρη που εμφανίστηκαν να έχουν θετική θέση απέναντι σε «ρατσιστικό μπάρμπεκιου» που διοργανώνεται στα Διαβατά, δίπλα σε προσφυγικές δομές, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας το θέμα που έχει λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, είπε ότι πρόκειται για πράξη μιας «ανύπαρκτης οργάνωσης που επιζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς» είπε αναφερόμενη – εμμέσως στους Κυρανάκη και Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν την Τρίτη στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη.

Ο πρώτος χαρακτήρισε κτηνωδία το μπάρμπεκιου “κατά της λαθρομετανάστευσης” που διοργανώνεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης την προσεχή Κυριακή.

Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Η ακροδεξιά ρητορεία δια στόματος βουλευτών της ΝΔ δεν έχει τέλος. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προσέφερε απλόχερα κάλυψη στους ακροδεξιούς διοργανωτές του “μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές. Ξέρω όμως ότι είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη. Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία.».

Από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης υπερασπίστηκε την επιλογή των συγκεκριμένων κατοίκων λέγοντας: «Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνεται ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα