Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι φθηνή επένδυση, αλλά είναι εθνική επιταγή

Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι φθηνή επένδυση, αλλά είναι εθνική επιταγή
ΝΔ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και μηνύματα στην Τουρκία από τον πρωθυπουργό κατά την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με το βλέμμα στις εκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη του Έβρου, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μηνύματα στην Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι: “Προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόλις προχθές από το Ευρωκοινοβούλιο με επιτακτικό τρόπο να μην χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τέτοια τεχνητά εμπόδια στα όρια της, επειδή τάχα αυτά παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα” και πρόσθεσε:

“Να το πω πολύ απλά, αυτό το οποίο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό το έργο το οποίο βλέπετε εδώ -γιατί μιλάμε για μία βαριά κατασκευή – να μην το πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, αλλά να το πληρώνετε εσείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι”.

Ο πρωθυπουργός έθεσε λοιπον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το ερώτημα εάν επιδιώκει να συνεχίσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο ή μήπως επιδιώκει και αυτό το μέρος του φράχτη που έχει ήδη κατασκευαστεί να το γκρεμίσει.

Επανέλαβε δε ότι η επέκταση του φράχτη θα προχωρήσει ακόμη και με εθνικούς πόρους. “Δεν είναι μία φθηνή επένδυση, αλλά είναι μία απαραίτητη επένδυση”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους εφόσον αυτό σταθεί εφικτό, όμως η κατασκευή του αποτρεπτικού εμποδίου αποτελεί εθνική επιταγή και ένα λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε, με συντονισμό των συνοριοφυλάκων, του Λιμενικού, της ΕΥΠ”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών και να συνεργαστεί με την Ελλάδα. Τόνισε ότι η χώρα μας θα καλωσορίσει κάθε θετικό βήμα από την Άγκυρα, απευθύνοντας νέα πρόσκληση διαλόγου στη γείτονα.

“Είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε: “Δεν είμαστε αφελείς. Ευελπιστούμε πραγματικά ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες, ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας, πάντα όμως με οδηγό το διεθνές δίκαιο”, καταλήγοντας: “Χαιρόμαστε λοιπόν για το καλό κλίμα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα