Μητσοτάκης: Δεν φανταζόμουν ότι ο Κασσελάκης θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι είχε κοινωνική γνωριμία, αλλά όχι συνεργασία με τον Κασσελάκη και σχολίασε: “Δεν μπορώ να κάνω πολιτική αντιπαράθεση με το κενό”

Στην κοινωνική γνωριμία που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη όταν ο ίδιος ήταν απλός βουλευτής και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενος στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

“Είναι ένας νέος άνθρωπος που μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν. Δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε στο ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης.

“Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας”, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Τώρα, αν υπήρξε υποστηρικτής μου δεν το ξέρω. Συνεργάτης σίγουρα δεν ήταν πάντως.”

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε δύο πολιτικές επισημάνσεις όσον αφορά στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία…”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε όμως ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι: “Πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη”. Εκτίμησε ότι: “Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.”

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επομένως την άποψη ότι: “Μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, αμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ.  Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές.”

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά και έχει μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

“Εγώ είμαι πάντα ένας άνθρωπος πολύ μετρημένος. Ένα πράγμα που δεν με χαρακτηρίζει είναι, πιστεύω, η αλαζονεία. Είμαι 20 χρόνια πολιτικός με το βιογραφικό το οποίο οι πολίτες γνωρίζουν. Είμαι 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός, έχω πετύχει την επανεκλογή μου με ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Θα έλεγα, πέτυχα κάτι το οποίο δεν έχουν πετύχει άλλοι πρωθυπουργοί, να αυξήσουν το ποσοστό τους από εκλογή σε εκλογή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σας πω ότι για τις εθνικές εκλογές έχουμε πολύ καιρό ακόμα, έχουμε τέσσερα  χρόνια.”

Σημείωσε δε με νόημα ότι: “Πριν τις εθνικές εκλογές, έχουμε καταρχάς εκλογές σε μια εβδομάδα, άρα θα είναι ένα πρώτο crash test. Θα έχουμε ευρωεκλογές τον Μάιο.”

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα