Η στρατηγική της παρέμβασης Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Η στρατηγική της παρέμβασης Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Σχέδιο που θα ικανοποιεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θέλει να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας ότι το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας που προτείνει διασφαλίζει ότι η τραγωδία στο Μάτι θα είναι η τελευταία.

Συνέντευξη τύπου για την φονική πυρκαγιά και τις ευθύνες της κυβέρνησης θα δώσει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο στόχαστρο της ΝΔ, η οποία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και επιμένει να ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει, παραιτήσεις και αποπομπές των υπευθύνων για την διαχείριση της κρίσης και την εκατόμβη των νεκρών.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τονίζουν για τη σημερινή παρέμβασή του ότι αποτελεί «αυτονόητη υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει θέση δημοσίως για όσα συνέβησαν πριν και μετά την 23 Ιουλίου και να πει τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε ξανά νέες τραγωδίες». Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές «θα περιγράψει, ενδεχομένως και να προσωποποιήσει τις ευθύνες χωρίς να αρνείται το διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει με την πολιτική προστασία».

Σε αυτό το πλαίσιο πέρα από ορισμένα στελέχη, επισήμως η ΝΔ αποφεύγει να εμπλακεί άμεσα στα περί ποινικών ευθυνών και μάλιστα χτες η Μαρία Σπυράκη (Αθήνα 9,84) ερωτηθείσα αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ζήτησε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η δικαστική έρευνα που θα δείξει αν υπάρχουν ευθύνες αυτού του επιπέδου.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στον Ευαγγελισμό, τη δεύτερη σε νοσοκομείο που περιθάλπει τραυματίες και εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, θέλοντας να δώσει έμφαση στον παράγοντα ανθρώπινα θύματα. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη στο Σισμανόγλειο.

Πάντως από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, αφήνουν να εννοηθεί ότι το κλειδί στην κατανόηση της στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ είναι ο παράγοντας ασφάλεια των πολιτών και τονίζουν ότι στη σημερνή συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ «θα παρουσιάσει συγκροτημένο σχέδιο ώστε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι αυτή θα είναι η τελευταία τραγωδία που έζησαν» δίνοντας έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε το βάρος να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση και την αποτελεσματική λειτουργία της πολιτικής προστασίας, αλλά και στον εντοπισμό των επικίνδυνων περιοχών, ειδικά των οικισμών που γειτνιάζουν με δάση και ειδικότερα με πευκοδάση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα