Η σύγχυση για τον ΦΠΑ και ο κατά Φίλη 'εύπορος' Τσίπρας

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εύπορο χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχολιάζοντας το γεγονός ότι στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό. "Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%", δήλωσε

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά», είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, σχολιάζοντας το γεγονός  ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ δήλωσε ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Για τον ΦΠΑ και για το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», είπε.

Τέλος, απαντώντας στα σχόλια του Στέφανου Μάνου για την Παιδεία και στην έκφραση που χρησιμοποίησε «θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχίσω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις».

Η σύγχυση πάντως για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, είχε πει ότι αν είναι η κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ του 23% και του 0% θα επέλεγε το 0%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φίλης: Το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία έχει κοινωνικό πρόσημο, θίγει τους προνομιούχους

SHARE:

24Media Network