Η Συγγρού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φλερτάρει με ένα ατύχημα

Η Συγγρού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φλερτάρει με ένα ατύχημα

Ρήξη είτε σκοπίμως είτε στο παρά πέντε βλέπει η ηγεσία της Ν.Δ, η οποία βάζει στο στόχαστρο προσωπικά τον Τσίπρα και επισείει τον κίνδυνο του grexit

Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε ρήξη, είτε σκοπίμως είτε επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης να σημειωθεί ένα “ατύχημα”.

“Η κυβέρνηση αφήνει το χρόνο να περνά και τώρα απειλεί με grexit, αλλά τελικά ποιος είναι σε δύσκολη θέση;” αναρωτιόταν χαρακτηριστικά γαλάζια πηγή, προσθέτοντας ότι “ο Αλέξης Τσίπρας φλερτάρει με το ατύχημα. Όχι επειδή κατ ανάγκην το επιδιώκει αλλά επειδή εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το κάνει επίτηδες.”

Η ηγεσία της Ν.Δ βάζει προσωπικά στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό και ταυτόχρονα προβάλλει το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε αντίστοιχες δυσκολίες με αυτές που είχε αντιμετωπίσει η προηγούμενη, όπως για παράδειγμα με τα ΜΗΣΥΦΑ και το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το “να πάει η χώρα στα βράχια” κατά την έκφραση που προεκλογικά είχε υιοθετήσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα ερμηνευόταν στο πλαίσιο αυτό από τον πρόεδρο της Ν.Δ ως δικαίωση του, όμως οι διαφωνούντες (που δεν είναι λίγοι) θεωρούν πως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση οι ψηφοφόροι δε θα επέστρεφαν στη νυν αξιωματική αντιπολίτευση.

“Η κυβέρνηση μας πάει στα βράχια και η ελληνική κοινωνία έχει την αίσθηση πως δεν υπάρχει αντίλογος!” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας στο Σκάι, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ πρέπει να διαμορφώσει μία άλλη πρόταση “ώστε η ελληνική κοινωνία να μας ακούσει όχι σαν απολογητές του χθες, αλλά σαν προάγγελους του αύριο.”

Στο σαμαρικό στρατόπεδο αγνοούν αυτές τις συνεχείς παρεμβάσεις στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρώντας ότι ουδείς εκ των δελφίνων έχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τον κ.Σαμαρά, αλλιως θα το είχαν ήδη πράξει. Για αυτό και ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ Δημήτρης Σταμάτης ερωτηθείς χθες από το Real FM εάν πιστεύει ότι θα παραμείνει ο κ.Σαμαράς αρχηγός στη ΝΔ και μετά τη συμφωνία απάντησε: “Γιατί υπάρχει κάποιος να τον διαδεχθεί;”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network