Ίδρυση Πάρκου Πληροφορικής με συμφωνία Σπίρτζη - εταιριών κινητής

Ίδρυση Πάρκου Πληροφορικής με συμφωνία Σπίρτζη - εταιριών κινητής

Θα το χρηματοδοτήσουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ως αντάλλαγμα για την χορήγηση παράτασης σε διαγωνισμούς αδειοδότησης που λήγουν

«Γίνεται διαπραγμάτευση με τις εταιρείες. Επί της αρχής έχουν συμφωνήσει και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία» είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν δεχτεί να χρηματοδοτήσουν ένα πάρκο πληροφορικής για νέους επιστήμονες. «Θα πρόκειται για μια θερμοκοιτίδα νέων επιστημόνων με τεχνολογίες πληροφορικής» είπε και εξήγησε ότι στόχος είναι να συνεργαστούν τα ελληνικά ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα και να χρηματοδοτηθούν ιδέες που συνδέουν την έρευνα με τις εταιρείες.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι ως αντάλλαγμα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πάρουν παράταση για διαγωνισμούς αδειοδότησης που λήγουν. «Δεν είμαστε στη λογική να δίνουμε παράταση χωρίς αντάλλαγμα αλλά μόνο υπέρ του δημόσιου συμφέροντος» σημείωσε. «Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι εταιρείες κινητής θα πρέπει οι εταιρείες να χρηματοδοτήσουν το πάρκο» σημείωσε και ανέφερε ότι η παράταση θα δοθεί με το ίδιο τίμημα του προηγούμενου διαγωνισμού που χαρακτήρισε «εύλογο».

SHARE: