Ιερώνυμος για το μάθημα των Θρησκευτικών: Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους

Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος παρευρεθη σημερα στην τελετη εγκαινιων των νεων εγκαταστασεων παραγωγης της καπνοβιομηχανιας παπαστρατος στον Ασπροπυργο  Στην τελετη παρευρεθησαν πολλοι υπουργοι της κυβενρησης ΣΥΡΙΖΑ πρ. Υπουργοι των κυβερνησεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ  Δημαρχοι , ο πρ. πρωθυπουργος Αντωνης Σαμαρας, ο προεδρος της Ενωσης Κεντρωων Βασιλης Λεβεντης βουλευτες  των κομματων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ , ΠΟΤΑΜΙ,  πρεσβεις και εκπροσωποι των ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας  ΦΩΤΟ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος παρευρεθη σημερα στην τελετη εγκαινιων των νεων εγκαταστασεων παραγωγης της καπνοβιομηχανιας παπαστρατος στον Ασπροπυργο Στην τελετη παρευρεθησαν πολλοι υπουργοι της κυβενρησης ΣΥΡΙΖΑ πρ. Υπουργοι των κυβερνησεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ Δημαρχοι , ο πρ. πρωθυπουργος Αντωνης Σαμαρας, ο προεδρος της Ενωσης Κεντρωων Βασιλης Λεβεντης βουλευτες των κομματων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ , ΠΟΤΑΜΙ, πρεσβεις και εκπροσωποι των ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας ΦΩΤΟ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτυικών, σημειώνοντας ότι: "Αυτό το θέμα έχει μια συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο"

«Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν την συνεργασία τους», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, κατά τα εγκαίνια της νέας μονάδας του εργοστασίου Παπαστράτος, που θα παράγει τις θερμαινόμενες μπάρες καπνού, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε ότι ««Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μια συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ακυρώνεται η υπουργική απόφαση του Νίκου Φίλη ως υπουργού Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Η εν λόγω ακύρωση αφορά το σύνολο της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά δεν αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο λύκειο, καθώς για το θέμα αυτό εκκρεμεί άλλη αίτηση ακύρωσης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Εστία Πατερικών Μελετών και γονείς με αίτημα να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας με το σκεπτικό ότι με αυτή πραγματοποιείται ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στις διεθνείς συμβάσεις και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, Ανεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση Φίλη για τα Θρησκευτικά

Τι απαντά το υπ. Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

SHARE:

24Media Network