Ιερώνυμος: Να κουρέψουν οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ   ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ  ΚΑΙ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ-  ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ  ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ  ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ-ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ-ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Διαβάστε πως αιτιολόγησε το σχετικό αίτημα ο Αρχιεπίσκοπος, προς τον κεντρικό Τραπεζίτη

Δημόσια έκκληση προς τον Διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο να διευκολύνει όσους  έχουν εγκλωβιστεί σε δάνεια και αδυνατούν ν' αποπληρώσουν υπέρογκες δόσεις, απηύθυνε το βράδυ της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .

Ο κ. Ιερώνυμος πρόσφατα είχε αποστείλει επιστολή και στον Πρωθυπουργό σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση στην Αρχαιολογική Εταιρεία ζήτησε από τον κ. Προβόπουλο να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να επιμηκυνθούν και να αποπληρωθούν τα δάνεια του κόσμου, χωρίς να υπάρξουν και άλλες επιβαρύνσεις στον κόσμο "που δεν αντέχει άλλο", όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Ας γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιμηκυνθούν αυτά τα δάνεια και να μπορεί ο κόσμος να τα αποπληρώσει" τόνισε, ζητώντας από τις τράπεζες "να μην πάρουν τα σπίτια του κόσμου".

"Όπως κόβονται οι μισθοί και περικόπτονται τα εισοδήματα των ανθρώπων να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων" είπε ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε, μυθεύματα  όσα γράφονται για την εκκλησιαστική περιουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιερά Σύνοδος: "Μύθος" τα περί αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας

SHARE:

24Media Network