Ηλιόπουλος: Επιστολή-αίτημα για τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh”

Διαβάζεται σε 2'
Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η ανοιχτή επιστολή του Νάσου Ηλιόπουλου προς τον Δήμο της Αθήνας για την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος.

Το αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό “Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh” επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση ο Νάσος Ηλιόπουλος με σχετική ανάρτησή του την Τετάρτη.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς τονίζει τα εξής:

Ανοιχτή επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

“Είναι ένοχοι, αυτό να θυμάστε”, αυτά ήταν τα λόγια της Ελένης Κωστοπούλου μετά την λήξη της δικής στο εφετείο για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Το σημερινό δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Πολλά ερωτήματα παραμένουν για το αν αποδόθηκε πραγματικά δικαιοσύνη και με το ύψος των ποινών και με το ποιοι βρέθηκαν τελικά κατηγορούμενοι. Ας κρατήσουμε όμως τα λόγια της Ελένης Κωστοπούλου.

Ο Ζακ όμως δεν δολοφονήθηκε μόνο μία φορά. Δολοφονήθηκε η μνήμη του όλο αυτό το διάστημα. Δολοφονήθηκε από ΜΜΕ και όσες και όσους μιλούσαν για “ληστή και τοξικοεξαρτημένο”. Από όσες και όσους αναπαρήγαγαν έναν λόγο μίσους, ρατσιστικό και ομοφοβικό.

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί αυτή η πληγή, να μην την αφήσουμε να κλείσει με όρους λήθης και σιωπής.

Η μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh” είναι η ελάχιστη πράξη μνήμης και δικαιοσύνης που μπορεί να κάνει το δημοτικό συμβούλιο. Οι πόλεις και οι γειτονιές μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς το μίσος, τον ρατσισμό την ομοφοβία και κάθε μορφή κοινωνικών αποκλεισμών.

Η Γλάδστωνος παραμένει ένα ανεπούλωτο τραύμα στο σώμα της πόλης. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, είναι στοιχείο μιας δημοκρατικής πόλης. Το χρωστάμε στην μνήμη του Ζακ, το χρωστάμε για να δείξουμε ότι η Αθήνα δεν έχει καμία ανοχή στο μίσος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα