Ηλιόπουλος: Έρχεται η ώρα της ήττας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Έρχεται η ώρα της ήττας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Νάσος Ηλιόπουλος INTIME NEWS

Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραπέμποντας στα 5 σημεία στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε η έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ότι «έρχεται πολύ γρήγορα η ώρα της ήττας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται πιο κοντά η πολιτική αλλαγή», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel».

Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει, με ορίζοντα την πολιτική αλλαγή, πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις» και παρέπεμψε στα πέντε σημεία στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Τα σημεία αυτά ομαδοποιούν προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη ακουστεί στον προγραμματικό μας λόγο και δείχνουν ότι οι προτεραιότητές μας ακουμπούν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή οι πολίτες», είπε, προσθέτοντας ακόμα ότι «το ζήτημα της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πολύ σημαντικό εφόσον συζητάμε για πιο στρατηγικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην κοινωνία και οικονομία».

Τόνισε ότι αυτοί οι προγραμματικοί άξονες «μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου με άλλες πολιτικές δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα όμως απευθύνονται στην κοινωνία», για να υπογραμμίσει ότι «κάθε πολίτης που αυτοπροσδιορίζεται στον προοδευτικό χώρο μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να ηττηθεί η πολιτική και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το συνέδριό μας σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς την προσπάθεια».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και αυτό «θα αποτελέσει καταλύτη για τις απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης». Τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνουν τρία χρόνια κοινωνικής καταστροφής».

Όσον αφορά στην ακρίβεια, σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακόμα ψάχνει να βρει αν υπάρχουν υπερκέρδη στην ελληνική αγορά ενέργειας», τονίζοντας όμως ότι «όποιος συγκρίνει τις τιμές παραγωγής με τις τιμές χονδρικής στο ρεύμα, βλέπει ότι το τελευταίο εφτάμηνο οι ελληνικές επιχειρήσεις ενέργειας έχουν υπερκέρδη που προσεγγίζουν το 1,5 δισ.

Επισήμανε ότι «ήδη από τον Οκτώβριο η Κομισιόν έχει δώσει, μέσω της εργαλειοθήκης της, τη δυνατότητα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα» αλλά «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην το κάνει, όπως επέλεξε να βάλει πλαφόν στον κατώτατο μισθό». «Μιλάμε για μια κυβέρνηση που επιλέγει να στραγγαλίσει την κοινωνική πλειοψηφία, έχει επιλέξει την ακρίβεια. Και να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι αυτός ο λογαριασμός θα του έρθει και δεν θα μπορεί να πληρωθεί με δόσεις», ανέφερε.

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5» και ερωτηθείς «για την αποκάλυψη της εφημερίδας “Δημοκρατία” ότι η κυβέρνηση έστειλε τελικά πάνω από μία φορά όπλα για την Ουκρανία», ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι η χώρα δεν είναι το χωράφι του. Δεν μπορεί να παίρνει προσωπικές αποφάσεις που αλλάζουν το αμυντικό δόγμα της χώρας, επειδή θέλει ο ίδιος να δείξει ότι είναι προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ», είπε και τόνισε ότι «η θέση της χώρας είναι με τη δημοκρατία και την ειρήνη, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ταυτόχρονα όμως πρέπει να απέχουμε από οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή».

Ερωτηθείς για το ιστορικό σύνθημα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» που ενέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι «αν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία στρατηγική διαφωνία με δυνάμεις όπως η ΝΔ, είναι ότι στην περίοδο των πολλαπλών κρίσεων που ζούμε χρειάζονται ισχυρά δημόσια εργαλεία».

Ειδικότερα ανέφερε ότι «δεν γίνεται να υπερασπίζεσαι το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν γίνεται να υπερασπίζεσαι το δημόσιο σχολείο, να μάχεσαι για μια διαφορετική κατάσταση στο πεδίο της εργασίας, δεν γίνεται να στηρίζεις το φιλειρηνικό κίνημα, αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν αξίες που είναι πάνω από το κέρδος και τον ανταγωνισμό. Αν δεν πιστεύεις ότι η ανθρώπινη ζωή, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ισότητα είναι πάνω από το κέρδος». Για να καταλήξει λέγοντας ότι «αυτό ιστορικά αποκρυσταλλώνεται στη λέξη “σοσιαλισμός”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα