Ηλιόπουλος: “Ο κ. Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την πρώτη κατοικία”

Ηλιόπουλος: “Ο κ. Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την πρώτη κατοικία”
O Νάσος Ηλιόπουλος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δριμεία κριτική του Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία. Τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Ο Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Max FM» Πάτρας.

Μιλώντας για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ανέφερε ότι «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κατοικία προστατευόταν από τους πλειστηριασμούς».

Σχολίασε πως «αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου του 2020 ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που μέχρι τότε ίσχυε -άρα υπήρχε τέτοιο πλαίσιο και υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας μάλιστα ότι “κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει”, παραδεχόμενος ότι αυτό το πλαίσιο ήταν αποτελεσματικό».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον Οκτώβριο του 2020 με τον Πτωχευτικό του κ. Σταϊκούρα «κατήργησε οποιοδήποτε πλαίσιο προστασίας, ενώ παράλληλα συνέδεσε τη μεταβίβαση των δανείων με τον νόμο του 2003». «Ο νόμος του 2003 δεν προβλέπει καμία υποχρεωτικότητα ρύθμισης αυτού που κατέχει το δάνειο προς τον δανειολήπτη, αλλά προβλέπει και αφορολόγητο για τα funds», σημείωσε. «Κι αυτό γιατί η ΝΔ θέλει να κάνει αφορολόγητες δουλειές με τα funds… », σχολίασε, παραπέμποντας στην υπόθεση Πάτση.

“Το καθεστώς Μητσοτάκη διαμορφώνει ένα παρασιτικό μοντέλο”

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «οι πολίτες θα κρίνουν και το πολιτικό προσωπικό, το πώς διαχειρίζεται μια κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παραδείγματα όπως της κ. Νικολάου, του κ. Πάτση ή του κ. Μαντά, βουλευτή Μεσσηνίας, που έχει 600.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές…», επεσήμανε συμπληρώνοντας ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη διαμορφώνει ένα παρασιτικό μοντέλο, ένα μοντέλο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι επίσης είναι πολύ κρίσιμο αν οι πολίτες θα επιλέξουν «ένα δημόσιο σύστημα υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και όχι το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει, ιδιωτικοποιείται, ένα σύστημα στο οποίο, ακόμα και τώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολεμική».

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας ανέφερε πως πλέον «μιλάμε για αισχροκέρδεια» και ότι «τα πρώτα μέτρα μιας προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, κάτι που θα δώσει φτηνό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Επιπλέον, σημείωσε ότι στο ζήτημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους χρειάζεται πλαίσιο ρύθμισης 120 δόσεων και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής.

«Είναι στο χέρι της κοινωνίας από την κάλπη της απλής αναλογικής στις πρώτες εκλογές να υπάρχει κυβέρνηση. Μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, ακυρώνοντας το πλαίσιο Πάτση που ισχύει σήμερα», υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος. Μια κυβέρνηση, όπως είπε, «που θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με επιθεώρηση εργασίας που θα λειτουργεί και όχι με συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σαν αυτές που βλέπουμε σήμερα, ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός».

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, δήλωσε ότι «ο δημοκρατικός και προοδευτικός, αριστερός κόσμος στη χώρα σήμερα θέλει να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και από την πολιτική Μητσοτάκη. Και πάνω σε αυτό θα μετρηθούμε όλοι».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα