Υπουργείο Μεταφορών: Oλοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής

Διαβάζεται σε 4'
Βασίλης Οικονόμου
Βασίλης Οικονόμου EUROKINISSI

Μετά τις “ζυμώσεις” στην κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βασίλης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός αρμόδιος για τις μεταφορές.

Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου (15/06) η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τον ανασχηματισμό. Υφυπουργός αρμόδιος για τις μεταφορές αναλαμβάνει ο Βασίλης Οικονόμου, στη θέση της Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ευχαρίστησε την κυρία Αλεξοπούλου η οποία όπως είπε εργάστηκε με αφοσίωση και καλωσόρισε τον κύριο Οικονόμου.

Η κυρία Αλεξοπούλου από την πλευρά της σημείωσε ότι ήταν μεγάλη της χαρά και τιμή που αποτέλεσε μέλος αυτής της ομάδας.

Ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι είναι πολύ συγκινημένος που αναλαμβάνει αυτή τη θέση και πρόσθεσε ότι θα είναι κοντά στους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα:

«Καλωσορίζω στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Βασίλη Οικονόμου, συνάδελφο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και πολλά χρόνια.

Είχαμε πάντοτε μια εποικοδομητική συνεργασία στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε μια – εξίσου – δημιουργική και παραγωγική συνεργασία με τον νέο θεσμικό του ρόλο.

Έναν ρόλο τον οποίο επιτέλεσε, με αίσθημα ευθύνης, η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ως Υφυπουργός υπεύθυνη για τις Μεταφορές, εργάστηκε, όλο αυτό το διάστημα, με αφοσίωση, συλλογικότητα και ενάργεια.

Προχώρησε σημαντικές παρεμβάσεις.

Η συμβολή της υπήρξε καθοριστική σε απαιτητικά θέματα του χαρτοφυλακίου που της είχε ανατεθεί:

· Την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

· Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με την επιτάχυνση και τον σχεδιασμό της νέας αρχιτεκτονικής του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

· Την ανάδειξη των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

· Αλλά και τη διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας, με πλήθος ζητημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών.

Θέματα, τα οποία, θα πρέπει να τρέξουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όπως, φυσικά, ισχύει το ίδιο και στον τομέα των υποδομών, όπου, μαζί με τον Νίκο Ταχιάο, έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του προγραμματισμού μας, με την ολοκλήρωση πολλών μεγάλων και μικρών έργων, σε όλη την επικράτεια.

Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι, με την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να παραδώσουμε σύγχρονα και ανθεκτικά έργα στην κοινωνία, στην ώρα τους και με σεβασμό στο υστέρημα του φορολογούμενου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απόφασή του να μείνω μέλος αυτής της ομάδας υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα, να διατηρήσω το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών στο Υπουργείο. Δεν χρησιμοποιώ τυχαία τη λέξη ομάδα, γιατί αυτό που αποτελεί το χαρακτηριστικό του Χρήστου Σταϊκούρα είναι ότι σε αυτό το Υπουργείο δουλεύουμε ως ομάδα.

Με την έννοια αυτή, θέλω να εκφράσω την απόλυτη εκτίμησή μου στη Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία αποχωρεί αυτήν τη στιγμή από την ομάδα. Είχαμε δεθεί πολύ καλά. Η Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ. Ένας άνθρωπος που δούλεψε στον τομέα του, που αγάπησε αυτό που έκανε, το κυνήγησε. Μπορέσαμε και λειτουργήσαμε συναδελφικά και αυτό νομίζω αποτελεί κλειδί αυτής της επιτυχίας. Η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, άξιος εκπρόσωπος του λαού της Αχαΐας. Δεν μιλάω μόνο γι’ αυτά που έτρεχαν στην Αχαΐα. Ακόμη και ένα έργο να έτρεχε σε άλλες περιοχές, σκεφτόταν, πως μπορούσε αυτό να ωφελήσει την περιοχή της. Ήταν γνήσια εκπρόσωπος της ψήφου εμπιστοσύνης, που της είχε δοθεί. Χαίρομαι πολύ που γνώρισα τη Χριστίνα Αλεξοπούλου και την ευχαριστώ γι’ αυτήν τη συνεργασία που κράτησε περίπου έναν χρόνο.

Θέλω τώρα να καλωσορίσω στην ομάδα τον νέο Υφυπουργό, τον Βασίλη Οικονόμου. Δεν έχουμε συνεργαστεί, δεν τον γνωρίζω, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας θα δώσει ρυθμό σε αυτήν τη νέα ομάδα που δημιουργείται. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε μία εντολή ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και στην οποία προφανώς τον κύριο λόγο τον έχει ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς, πάνω στις αρχές που ο ίδιος έχει θέσει, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα. Όλοι συμφωνούμε ότι οφείλουμε, στην ψήφο του ελληνικού λαού, να πορευθούμε την οδό που μόνο μια κατάληξη έχει: την επιτυχία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα