Ιταλία: Νέα παρέμβαση Τσίπρα για ένα νέο ευρωπαϊκό προοδευτικό μέτωπο

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας AP

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επαφές με στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και θα επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Νέα επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της συμμετοχής του στο φόρουμ Ambrosetti, αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί εκ νέου την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση την Παρασκευή το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”, όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαικού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.  Θα μεταφέρει την εμπειρία από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το νέο ταξίδι στην Ιταλία, το φλερτ με τους σοσιαλιστές και η πρόκληση της διεθνούς παρουσίας

Τσίπρας από Ιταλία: Ευρωπαϊκό μέτωπο από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο για γενναίες ευρωπαϊκές λύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιταλία: Οι επαφές του και τι θα πει στην παρέμβασή του στο Τσερνόμπιο

SHARE: