Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μπροστά στην ήττα και οι αποχωρήσεις

Διαβάζεται σε 2'
Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μπροστά στην ήττα και οι αποχωρήσεις
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Dimitris Peristeris / SOOC

Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα του δημοψηφίσματος που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν Ομάδα Αχτσιόγλου, τάση Τεμπονέρα και Ομπρέλα. Κρίσιμες αποφάσεις για την “επόμενη μέρα”.

Μετά από μία ακραία αυταρχική ομιλία όπως αυτή του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν και αντίστοιχες πρακτικές κατά την συνεδρίαση του οργάνου.

Τέτοιες που «τίναξαν στον αέρα» την όλη διαδικασία προκαλώντας την αποχώρηση των στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, της τάσης του Διονύση Τεμπονέρα και φυσικά των μελών της Ομπρέλας.

Στις δηλώσεις που έκαναν κατά την αποχώρησή τους οι εκπρόσωποι και των 3 προαναφερόμενων πλευρών προέκυψε με σαφήνεια ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε να μην μπει σε ψηφοφορία στην Κ.Ε η πρόταση που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για την διενέργεια δημοψηφίσματος έγκρισης των 4 διαγραφών που έχει εξαγγείλει. Μια ψηφοφορία που οι συσχετισμοί της Κ.Ε και οι ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση κατέδειξαν ότι θα απέρριπτε το αίτημα του προέδρου του κόμματος.

Έτσι λοιπόν προκειμένου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει μια πολιτική ήττα στην Κεντρική Επιτροπή απέφυγε την όλη διαδικασία. Όπως καταγγέλθηκε παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατύπωσαν από κοινού η Έφη Αχτσιόγλου με τον Διονύση Τεμπονέρα και υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την διενέργεια ψηφοφορίας όλες προσέκρουσαν στην άρνηση του προέδρου της συνεδρίασης Παναγιώτη Ρήγα και την πλειοψηφία (4-3) του προεδρείου. Μάλιστα το προεδρείο απέρριψε ακόμη και την πρόταση μομφής απέναντι στο …ίδιο το προεδρείο την οποία κατέθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν (οι οποίες σύμφωνα με τον Δ.Τεμπονέρα αριθμούν 160 στελέχη) συνεχίστηκε η συνεδρίαση της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο αργά το μεσημέρι πάλι με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αν στο σχέδιο απόφασης της Κ.Ε θα περιλαμβάνεται το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για την διενέργεια δημοψηφίσματος ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφορετική διατύπωση.

Όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό η εξέλιξη αυτή δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν όλες οι πλευρές που αποχώρησαν από την διαδικασία για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους. Ιδίως απέναντι στην σαφέστατα διχαστική λογική που εκφράστηκε στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα