Μητσοτάκης προς ΚΙΝ.ΑΛ: Διαλέξτε στρατόπεδο

Μητσοτάκης προς ΚΙΝ.ΑΛ: Διαλέξτε στρατόπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Θα σας ρουφήξει το πολιτικό κενό" διεμήνυσε στην Φώφη Γεννηματά ο πρωθυπουργός. Έθεσε ως κριτήριο την στάση του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Οι ασφυκτικές πιέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το ΚΙΝ.ΑΛ με φράσεις όπως «διαλέξτε στρατόπεδο» ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό σήμερα στην Βουλή. Μάλιστα έθεσε ως κριτήριο την στάση του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή Eurokinissi

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με τις ίσες αποστάσεις κινδυνεύετε να σας ρουφήξει το πολιτικό κενό». Μάλιστα έκανε συγκεκριμένες αναφορές στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις τονίζοντας πως «εδώ πέρα όλοι θα αποφασίσουμε με ποιους συντασσόμαστε». Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε πως «εσείς θα κάνετε ότι νομίζετε. Το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί από αυτή την κυβέρνηση. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι ένα να κάνεις ουσιαστικές προτάσεις για την βελτίωση του νομοσχεδίου και πράγματι κάποιες από αυτές ενσωματώθηκαν και είναι άλλο να κρύβεσαι πίσω από τις προτάσεις για να βρεις μια δικαιολογία να μην ψηφίσεις, η να απέχεις ή να κάνεις κάτι διαφορετικό». Είπε χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε εδώ και την επόμενη εβδομάδα με δημιουργική διάθεση να ενσωματώσουμε σκέψεις, όχι όμως στο βαθμό που θα απονευρώσουν το νομοθέτημα και θα το κάνουν εντελώς ανεφάρμοστο». Απαντώντας έτσι εμμέσως στην πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ τις αποφάσεις για την απαγόρευση μίας διαδήλωσης να λαμβάνονται από δικαστική αρχή και όχι την αστυνομία. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής «να βαδίσετε κι εσείς στον δρόμο που χάραξε με τόλμη ο κ.Καμίνης, είναι βουλευτής επικρατείας σας, και να κάνετε επιτέλους το σωστό και να στηρίξετε την πρωτοβουλία».

Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει πως «σας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για θεσμικές εγγυήσεις γιατί έτσι όπως είναι δεν ψηφίζεται». Μάλιστα είπε αναφορικά με το θέμα των διαδηλώσεων ότι «ναι χρειάζεται ρύθμιση» προσθέτοντας όμως πώς «άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση. Γιατί αυτό κάνετε εσείς. Δεν υπάρχουν θεσμικές εγγυήσεις. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει για όλα η αστυνομία».

Η κριτική του Κ.Μητσοτάκη στις «ίσες αποστάσεις» που όπως εκτίμησε τηρεί το ΚΙΝ.ΑΛ δεν έμειναν μόνο στο θέμα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ανάλογες ήταν οι επικρίσεις του και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης σημειώνοντας πως δεν γίνεται κανείς να είναι και με την προστασία του περιβάλλοντος και με την διατήρηση του λιγνίτη.

Τέλος απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στη περίοδο που «είμαστε μαζί στην κυβέρνηση», εννοώντας την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου του 2013. Εγκάλεσε την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ ότι από το αξίωμα της υφυπουργού Άμυνας,που τότε κατείχε, εμπόδισε τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, με αποτέλεσμα σήμερα η κυβέρνηση να καλείται να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version