Καιρίδης: Τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν είναι για τα μάτια της κοινής γνώμης

Καιρίδης: Τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν είναι για τα μάτια της κοινής γνώμης
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης:

Πώς αιτιολόγησε την άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα κείμενα που καταγράφουν τις συζητήσεις των ειδικών για την πανδημία ο βουλευτής της Ν.Δ, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη και μάλιστα στην Βουλή προέρχεται η πρώτη καταγραμμένη επίσημη δήλωση κυβερνητικού στελέχους, σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στα πολιτικά κόμματα και στην δημοσιότητα τα πρακτικά των επιτροπών των λοιμωξιολόγων. Αυτων που γνωμοδοτούν για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας τα οποία εφαρμόζονται.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, προδρεύοντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλης παρενέβη απαντώντας στους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Σάκη Παπαδόπουλο που έθεσαν το συγκεκριμένο θέμα. Ζήτησαν την κατάθεση των πρακτικών απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, μια και αντικείμενο της επιτροπής ήταν το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η διαφάνεια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημήτρης Καιρίδης: «Έχω επιθυμία, να κάνω ένα σχόλιο. Εγώ, προσωπικά, δε θεωρώ ότι πρέπει οι λοιμωξιολόγοι να γίνουν αντικείμενο πολιτικής και κοινής γνώμης, έχουν αρκετά φώτα δημοσιότητας ήδη. Είναι, όμως, μια συζήτηση, που μπορούμε, να την κάνουμε εκτός. Πάντως, η δικιά μου προσωπική γνώμη είναι ότι είναι εντελώς άτοπη αυτή η πρόταση, την οποία κάνετε και ξανακάνετε και την επαναφέρετε, αλλά αυτή είναι η δικιά μου προσωπική γνώμη».

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της πληροφόρησης των κομμάτων και της κοινής γνώμης για τις απόψεις των λοιμωξιολόγων που καταγράφονται στις συνεδριάσεις των επιτροπών έχει θέσει πολλές φορές η αντιπολίτευση. Μάλιστα προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει στην Βουλή τα σχετικά πρακτικά. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν λάβει και τα υπόλοιπα κόμματα ενώ το θέμα τέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσίοδρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα