Κακλαμάνης: Ανησυχώ για το Αιγαίο και τη Θράκη

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

"Ανύπαρκτη" η ευρωπαϊκή οικογένεια, με τους "ηγετίσκους" της να φροντίζουν μόνο τα του οίκου τους, σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη

Ανησυχία για τα εθνικά θέματα με αφορμή το μεταναστευτικό εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος αν και «ρομαντικός ευρωσκεπτικιστής» χαρακτηρίζει «ανύπαρκτη» την ευρωπαϊκή οικογένεια με τους «ηγετίσκους» της να φροντίζουν μόνο τα του οίκου τους, όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Αγορά».

Στη συνέντευξη του ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει πρωτεύον εθνικό θέμα, το προσφυγικό-μεταναστευτικό για το οποίο απαιτείται ευρεία συνεννόηση, την οποία η παράταξή του προσέφερε στην κυβέρνηση. Μιλά για λάθη της κυβέρνησης, δηλώνει ότι ανησυχεί για το Αιγαίο, και τη Θράκη και αναρωτιέται πού πήγαν η κοινή εξωτερική πολιτική και τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα;».

Αναφορικά με την πολιτική για τους παράνομους μετανάστες υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν θα υπέγραφε ποτέ αυτά που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας» και ότι ο ίδιος τάσσεται με τη γραμμή Μητσοτάκη για «ενιαίο μέτωπο απέναντι στους λοιπούς Ευρωπαίους». «Τα λάθη στην οικονομία διορθώνονται, τα λάθη στα εθνικά θέματα οδηγούν σε εθνικές περιπέτειες, που δεν διορθώνονται ποτέ», υπογραμμίζει και προειδοποιεί την «παρεούλα των Βρυξελλών να γνωρίζει ότι αν πάνε να βάλουν χέρι στο Αιγαίο, εμάς θα βρουν απέναντί τους».

Ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος στην πιθανότητα εκλογικής, εκτιμά ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Ιανουάριο του 2015 και ότι «δεν είμαστε έτοιμοι στον βαθμό που θα θέλαμε». Σημειώνει ότι η ΝΔ δεν ζητά εκλογές «γιατί οι προτεραιότητες της χώρας είναι άλλες. Σίγουρα όμως δεν τις φοβόμαστε…».

Για τη σχεδιαζόμενη από τον νέο πρόεδρο διεύρυνση προς το Κέντρο ή σε ονόματα πολιτικών που μετείχαν στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, ο κ. Κακλαμάνης τονίζει ότι πρωτίστως να επιστρέψουν αυτοί που «μας γύρισαν την πλάτη», μετά να πείσουμε ευρύτερες ομάδες της κοινωνίας. «Η διεύρυνση», υπογραμμίζει, «αρχίζει από τον λαό και όχι από τους όποιους πολιτικούς, που δεν μπόρεσαν να διασώσουν ούτε το κόμμα τους. Το τελευταίο πρόβλημα που απασχολεί τον λαό μας είναι, αν θα στεγαστούν στη ΝΔ κάποιοι πρώην υπουργοί οι περισσότεροι εκ των οποίων ύβριζαν τον Κώστα Καραμανλή και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network