Κακοκαιρία Elias: Στους μετεωρολόγους πετά το “μπαλάκι” ο Πατούλης για το αλαλούμ με τα σχολεία

Διαβάζεται σε 3'
Σχολείο
Σχολείο eurokinissi

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης η Περιφέρεια Αττικής για την σύγχυση που προκάλεσε το πρωί σχετικά με το κλείσιμο ή μη των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας.

Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να δικαιολογηθεί για το αλαλούμ που προκάλεσε, το πρωί της Τετάρτης (27/09), με το κλείσιμο ή μη των σχολείων στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Elias, εξέδωσε ώρες μετά η Περιφέρεια.

Με αυτήν, η αρμόδια αρχή αποποιείται των ευθυνών της και ρίχνει ουσιαστικά το βάρος για την σύγχυση στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατηγορώντας την ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την εξέλιξη του φαινομένου.

Τονίζει, δε, ότι η ίδια κινήθηκε βάσει του μηνύματος 112 που είχε σταλεί αργά το βράδυ της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

“Από εχθές το βράδυ οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική.

Μετά και την αποστολή του μηνύματος 112 από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τη σύσταση προς όλους τους κατοίκους της Αττικής να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η αρχική μας σκέψη ήταν να προχωρήσουμε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Άποψη η οποία εξακολουθούσε να επικρατεί μέχρι και τις 6.45 το πρωί, που σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και χωρίς να έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.,

Ουδέποτε βγάλαμε ανακοίνωση ως Περιφέρεια Αττικής, παρά μόνο εκφράσαμε την αρχική μας εκτίμηση βάσει και του μηνύματος 112, που καλούσε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και να μην μετακινούνται άσκοπα.

Ακολούθως και μόλις λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τους μετεωρολόγους πως το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, γνωστοποιήσαμε την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, με την επισήμανση ότι κάποιοι Δήμοι ενδέχεται να λάβουν μία διαφορετική απόφαση κατόπιν σχετικής αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων και να προβούν οι ίδιοι σε σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες. Όπως και έγινε.

Υπογραμμίζουμε πως εμείς από την αρχή της θητείας μας προχωρούμε σε σχετικές αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας, με γνώμονα την ασφάλεια τους».

Το “κλείσε – άνοιξε” των σχολείων με διαφορά λίγων λεπτών

Να θυμίσουμε ότι νωρίς το πρωί, ενώ οι γονείς περίμεναν ανακοινώσεις για το τι ακριβώς θα γίνει με τα σχολεία, οι τοποθετήσεις από την πλευρά της Περιφέρειας ήταν συγκεχυμένες.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι “θεωρούμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά” και λίγα λεπτά αργότερα, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι “σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα