Κάλεσμα Τσίπρα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τρίτη 26 Φεβρουαριου 2019.
Συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τρίτη 26 Φεβρουαριου 2019. EUROKINISSI

“Στόχος να αποτραπεί και να αναχαιτιστεί η επέλαση της ακροδεξιάς” σημείωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. "Κανένα θέμα λίστας στις ευρωεκλογές" τόνισαν παράλληλα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίσημο έναυσμα προκειμένου να αποτραπεί η επέλαση της ακροδεξίας στις κοινωνίες, στη Δημοκρατία και την ίδια την Ευρώπη, έδωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε ένα ευρύ μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουν την ακροδεξιά.

ADVERTISING

Ειδικότερα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ένα πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος στην Ευρώπη της ακροδεξιάς.

Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου

"Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα», απάντησε παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

"Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί, ενόψει των επόμενων,  κρίσιμων, ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, να αποτραπεί η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη, της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για μια απεύθυνση πλατιά, που αφορά, επαναλαμβάνω, όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της προόδου και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ανάγκη σήμερα, στις εξελίξεις που ζούμε στην Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δυο μεγάλοι κίνδυνοι.

Θεωρείτε ότι η Φώφη Γεννηματά θα μπορέσει να ανταποκριθεί αυτή τη φορά σε αυτό το κάλεσμα; Ή ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Θα πάμε σε εθνικές εκλογές τον Μάιο κ. Πρωθυπουργέ;

Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα".

Κανένα θέμα λίστας

«Δεν υπάρχει θέμα λίστας», τόνισαν την ίδια στιγμή κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με "σταυρό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Αρνητές του ολοκαυτώματος ορίζουν τη στρατηγική και τη ρητορική της ΝΔ

Το κείμενο της πλατφόρμας "Γέφυρα" - Υπογράφουν ονόματα έκπληξη

SHARE:

24Media Network