Καλογήρου: Πλημμέλημα που θα εκτίεται η κατοχή εκρηκτικών υλών

Καλογήρου: Πλημμέλημα που θα εκτίεται η κατοχή εκρηκτικών υλών
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου Eurokinissi

«Θεσμικό σεβασμό» προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και «καθαρή» από σκοπιμότητες διαβούλευση ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο περιθώριο της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Θεσμικό σεβασμό» προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφερόμενος στην δημόσια διαβούλευση των Κωδίκων στο περιθώριο της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο Μ. Καλογήρου παρατήρησε ότι η σύνθεση των επιτροπών αυτών είναι αντιπροσωπευτική σημειώνοντας ότι οι επιτροπές θα λάβουν υπόψη τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης πριν την τελική τους πρόταση.

Ο Μ. Καλογήρου υπογράμμισε την ανάγκη η δημόσια διαβούλευση να είναι «καθαρή» και «να μην θολώνει με διαστρεβλώσεις για λόγους μικροπολιτικής και επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων». Ειδικά για το ζήτημα της κατοχής εκρηκτικών υλών που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, ο Μ. Καλογήρου ξεκαθάρισε πως η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα κι η κατοχή εκρηκτικών υλών είναι αυτή που μετατρέπεται σε πλημμέλημα, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα συμπεριλαμβάνεται στα πλημμελήματα για τα οποία η ποινή θα εκτίεται.

Η ΝΔ φοβάται την «βαθιά αντιδραστική πτέρυγά» της

Ο Μ. Καλογήρου σχολίασε την στάση της ΝΔ έναντι της Συνταγματικής Αναθεώρησης αναρωτώμενος γιατί καταψηφίζει σημαντικές αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μ. Καλογήρου έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στην αρνητική στάση της ΝΔ για την πρόταση για προστασία από διακρίσεις λόγω φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού αποδίδοντας την στάση αυτή στο φόβο της ηγεσίας της ΝΔ για την «βαθιά αντιδραστική πτέρυγά» της. Ο Μ. Καλογήρου πρόσθεσε δηκτικά ότι «συναντήσεις γίνονται, φωτογραφίες βγαίνουν», αλλά όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων «απομακρυνόμαστε και καταψηφίζουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα