Καλπάκης: “Αντί να ακούει τους επιστήμονες για τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση άνοιξε αντιπαράθεση μαζί τους”

Καλπάκης: “Αντί να ακούει τους επιστήμονες για τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση άνοιξε αντιπαράθεση μαζί τους”
Στέργιος Καλπάκης Eurokinissi

Δριμεία κριτική του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με φόντο την αμφισβήτηση στοιχείων για τις πυρκαγιές.

“Για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών χρειάζεται να ακούμε τους επιστήμονες και να τους εμπλέξουμε ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία και όχι να ανοίγουμε αντιπαράθεση μαζί τους και να τους κατηγορούμε για ‘προπαγάνδα των αριθμών’, όπως έκανε χθες η κ. Βούλτεψη απευθυνόμενη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στο OPEN.

Αναφερθείς στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σημείωσε: “Όλες οι υποψηφιότητες συμβάλλουν σε ένα συλλογικό στόχο: η εκλογή Προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου να γίνει ένα πολιτικό γεγονός, να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου, προκειμένου να πάρει δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις πολιτικές μάχες του επόμενου διαστήματος, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και την προοπτική διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ”.

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας και τη συζήτηση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Στέργιος Καλπάκης σχολίασε: “Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, φέρνουμε μία πρόταση αντίστοιχη με αυτήν που είχαμε καταθέσει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή πριν τις εθνικές εκλογές”.

“Εκ του αποτελέσματος, η διάταξη που πέρασε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε ατελέσφορη. Γιατί είδαμε να μπαίνουν στη Βουλή οι “Σπαρτιάτες” – που έχουν από πίσω τον Κασιδιάρη”.

“Εμείς μιλάμε για αποκλεισμό των εγκληματιών νεοναζί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό, και όσον αφορά τους επικεφαλής των συνδυασμών και όσον αφορά τους υποψηφίους συμβούλους. Αυτό είναι και το σημείο διαφοροποίησης από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που δεν περιλαμβάνει τους υποψήφιους συμβούλους”, ανέφερε ο Στέργιος Καλπάκης.


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα