Καλπάκης: Αργοπορημένη και επικοινωνιακή η αντίδραση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Καλπάκης: Αργοπορημένη και επικοινωνιακή η αντίδραση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Στέργιος Καλπάκης Eurokinissi

"Βολές" κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με την αντίδρασή της για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αργοπορημένη και επικοινωνιακή «ενόχληση» της κυβέρνησης, τη στιγμή που έχει αφήσει την αγορά εντελώς ανεξέλεγκτη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5 FM» και αναφερθείς στη συζήτηση για το τεράστιο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Είναι 12 Ιουλίου και η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό μόλις πριν δυο μέρες. Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο η καθυστερημένη προσπάθεια αντιμετώπισης, αλλά και η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όταν τα καύσιμα έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι κατά 45% αλλά οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη, τίθεται προφανώς θέμα αισχροκέρδειας. Αισχροκέρδεια σε βάρος των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους και σε βάρος όσων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα κόστη», σημείωσε ο Στέργιος Καλπάκης.

«Η υπόθεση αυτή θυμίζει τα “μπινελίκια” που υποτίθεται ότι αντάλλαζε ο κ. Σταϊκούρας με τους τραπεζίτες, στη συζήτηση που γινόταν τότε για τα πολύ υψηλά επιτόκια δανεισμού. Η ΝΔ αντιμετωπίζει με την ίδια λογική όλα αυτά τα θέματα. Αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορρυθμίζεται και όταν τα αποτελέσματα είναι πολύ αρνητικά, δηλώνουν ενοχλημένοι, κάνουν παραινέσεις, χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό. Και αυτό αναδεικνύει και μια στρατηγική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο Στέργιος Καλπάκης.

Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, δήλωσε: «το ζήτημα για την ελληνική πλευρά είναι να δεσμευτεί η Τουρκία σε ένα συγκροτημένο διάλογο με σαφείς κόκκινες γραμμές, στη βάση του διεθνούς δικαίου». «Θα περιμένουμε ενημέρωση, η οποία αρκετές φορές δεν υπήρξε στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Αναφερθείς στις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, υπογράμμισε: «η νέα πρόταση της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη πρόταση που είχε φέρει ο κ. Βορίδης τον Απρίλιο 2021 και τότε δεν υιοθετήθηκε. Το ισχύον σύστημα που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτό το δείχνουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές.

Εμείς θέλουμε να υπάρξει χώρος και χρόνος στο διάλογο και την διαβούλευση, ώστε να βρεθεί συνθετική λύση, αν βέβαια η κυβέρνηση δεν έχει στόχο ένα παιχνίδι εντυπώσεων», είπε ο Στέργιος Καλπάκης, υπενθυμίζοντας ότι «το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια συγκροτημένη πρόταση που έδινε τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν και να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους. Αυτή είναι η καλή πρακτική σε πολλές χώρες».

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση για να μπορούν να ψηφίζουν οι πολίτες από τον τόπο εργασίας τους.

Κάνοντας λόγο για αλαζονική στάση της ΝΔ, η οποία επικαλείται συνεχώς το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε: «η ψήφος των πολιτών δεν είναι λευκή επιταγή». «Μπορεί η ΝΔ να κέρδισε τις εκλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν παραμένουν εδώ, ζητώντας λύσεις. Ούτε σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν νομιμοποιείται να κάνει κριτική και να καταθέτει εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, κάτι που έκανε επαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων», επισήμανε ο Στέργιος Καλπάκης.

Όσον αφορά τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε: «Προχωράμε ενωτικά, συλλογικά και συντεταγμένα στην επόμενη μέρα, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη που άφησε ο Αλέξης Τσίπρα», ανέφερε. Σχολιάζοντας τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου, ο Στέργιος Καλπάκης σημείωσε: «το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί μια βαθιά πολιτική διεργασία, με διάλογο, με πλουραλισμό απόψεων, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα