Καλπάκης για την αθλιότητα με τους 18 νεκρούς – “Να ζητήσει συγγνώμη η ΕΡΤ”

Καλπάκης για την αθλιότητα με τους 18 νεκρούς – “Να ζητήσει συγγνώμη η ΕΡΤ”
caption / ΕΡΤ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δήλωση της παρουσιάστριας της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά, η οποία τόνισε πως "ευτυχώς" δεν έχουν πεθάνει άνθρωποι από τις πυρκαγιές πέραν από τους 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς. Έντονες αντιδράσεις στα social.

Να ζητήσει συγγνώμη η δημόσια τηλεόραση για την αναφορά που έγινε σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στους νεκρούς μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο απόσπασμα του δελτίου της ΕΡΤ, η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά μιλώντας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν γονατίσει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα ανέφερε ότι: «το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή – πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς.» Από τα λεγόμενά της, εγείρεται το ερώτημα αν συμπεριλαμβάνονται στις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε οι 18 αυτοί μετανάστες ή όχι…

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Καλπάκης σχολίασε τα εξής: «Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς’. Αυτή η ανατριχιαστική φράση ακούστηκε σήμερα το μεσημέρι από παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ News. Για την ΕΡΤ των κυρίων Ζούλα και Μητσοτάκη οι 18 νεκροί στο δάσος της Δαδιάς δεν ήταν ανθρώπινες απώλειες; Δεν υπάρχουν λόγια. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η δημόσια τηλεόραση είναι να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες. Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα. Τουλάχιστον, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, ας κρατήσουμε ζωντανό τον ανθρωπισμό μας».

Αντιδράσεις στα social media

Όπως ήταν λογικό, η φράση αυτή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media με πολλούς να χαρακτηρίζουν τη δήλωσή της απαράδεκτη τονίζοντας ότι διαχωρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής βάσει της καταγωγής κάποιου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα