Καμίνης: Να στελεχωθεί η υπηρεσία Ασύλου. Ισομερής κατανομή του προσφυγικού κύματος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Καμίνης: Να στελεχωθεί η υπηρεσία Ασύλου. Ισομερής κατανομή του προσφυγικού κύματος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, μετά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Ασύλου

Τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου στην Κατεχάκη επισκέφθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης μετά από πρόσκληση της διοίκησης, ενημερώθηκε για τα ζητήματα λειτουργίας της υπηρεσίας και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

Νωρίτερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στην Υπηρεσία Ασύλου, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε την εξής δήλωση:

«Με την διευθύντρια της Υπηρεσίας Άσυλου, κυρία Μαρία Σταυροπούλου, συζητήσαμε και είδαμε τους χώρους, στους οποίους, όπως διαπίστωσα, γίνεται πάρα πολύ σοβαρή δουλειά.  Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε, είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας σε προσωπικό, δεδομένου του τρομακτικού φόρτου εργασίας. Να καταστήσω σαφές ότι δεν ζητώ προσωπικό για το δήμο Αθηναίων, ζητώ προσωπικό για την Υπηρεσία Ασύλου, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι άμεσης προτεραιότητας οι αιτήσεις ασύλου να διεκπεραιώνονται το ταχύτερο δυνατόν.

Τα κύματα των προσφύγων που έρχονται στη χώρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνολικά το προσφυγικό ζήτημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ζητάμε την αλληλεγγύη των άλλων χωρών, ώστε να κατανεμηθεί το βάρος. Όμως, αυτό που ζητάμε ως Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ζητώ ως δήμαρχος Αθηναίων από τους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Δεν επιτρέπεται η Αθήνα να μετατραπεί σε μια χοάνη υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Θα το διαχειριστούμε το πρόβλημα, αλλά όλοι μαζί και με αλληλεγγύη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Παπαδόπουλο και τη δημιουργία Κέντρων Πληροφόρησης για τους πρόσφυγες, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε:

«Ο δήμος Αθηναίων θα βοηθήσει, ώστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα οργανωμένα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, με την υπηρεσία Ασύλου, με τις κεντρικές υπηρεσίες, με τους πάντες».

Τον δήμαρχο Αθηναίων συνόδευσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr:

«Ψαλίδι» σε οδοιπορικά και εκτός έδρας σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς – Ποιες άλλες παροχές κόβονται

Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network