Καμμένος: Δεν θα υπάρξουν διαρροές στην Προεδρική εκλογή. Θα ψήφιζα "όχι" στην άρση ασυλίας Κασιδιάρη

Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018", την Παρασκεευή 9 Μαΐου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018", την Παρασκεευή 9 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Βέβαιος για την προκήρυξη εκλογών εξαιτίας "αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο"

Βέβαιος ότι θα προκηρυχθούν εκλογές «εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του κατά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επιλογή του Σταύρου Δήμα «ομολογία ήττας», ενώ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «γνωρίζει καλά από την εποχή Συμπιλίδη πως να κινείται».

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι η χώρα πάει σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Σταύρο Δήμα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια ομολογία ήττας. Είναι ομολογία ήττας, παρότι κινήθηκε, όπως ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά να κινείται από την εποχή Συμπιλίδη, με προσπάθειες αποστασίας, με εκβιασμούς, με πιέσεις σε βουλευτές», είπε ο κ.Καμμένος, και πρόσθεσε ότι «τελικά δεν θα μπορέσει να συλλέξει τους 180 βουλευτές, όπου πολλούς εξ αυτών υποτίμησε αποκαλώντας τους 'μαξιλάρια'».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «οι βουλευτές δεν είναι μαξιλάρια», αλλά «αντιστέκονται στην προέκταση του βίου αυτής της κυβέρνησης», η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «είναι μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε δυο νέα μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ για μια ξεχωριστή γραμμή στήριξης, και μια ξεχωριστή συμφωνία με ΕΕ για την ίδια γραμμή στήριξης».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, σήμερα ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας του κόμματός του προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, «από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, από τη Γαύδο μέχρι τους Οθωνούς, ότι οι Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες, το κίνημα που στάθηκε όρθιο, που δεν γονάτισε, που δεν εκβιάστηκε, που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των διαπλεκομένων της τρόικας και των κυβερνώντων, είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα εθνικά θέματα, θα είμαστε οι εγγυητές της σχέσης της Ορθοδοξίας με τον ελληνισμό στο Σύνταγμα, θα διαφυλάξουμε την εφαρμογή της δημοκρατίας και τον διαχωρισμό των εξουσιών».

Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το κόμμα του θα είναι εγγυητής «της προστασίας της περιουσίας του έλληνα, που πάνε να κατασχέσουν οι τραπεζίτες αλλά και η βαριά φορολογία από το ίδιο το κράτος».

Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κόμμα του στις τρεις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του ΠτΔ, ενώ είπε ότι εάν ήταν σήμερα στη Βουλή, θα ψήφιζε «όχι» στην άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, διότι, όπως είπε, «δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη ως όφειλε να πράξει, όταν αποκαλύφθηκε το ντοκουμέντο με τον κ.Μπαλτάκο» και έκανε λόγο για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική. Αποκάλεσε το υπό δημιουργία κόμμα του κ. Μπαλτάκου «υποκατάστημα του κ. Σαμαρά», εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει όχημα για την ένταξη ανεξάρτητων βουλευτών για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής ΠτΔ.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του ΠτΔ μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας» ενώ είπε ότι «ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα».

Είπε ακόμη ότι την Παρασκευή έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για να καταθέσει για την υπόθεση των CDS, ενώ την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα Πέμπτη και Παρασκευή, θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλίας, προσκεκλημένος των νέων αγροτών.

Τέλος ανέφερε ότι ορίζονται ως επικεφαλής για τον προεκλογικό αγώνα ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος και για την επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάνος Καμμένος: Έχω δεχτεί πιέσεις με πολλές προσφορές για να ψηφίσω ΠτΔ. Αλλά δεν γονατίζουμε

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χτες

SHARE:

24Media Network