Καμμένος για ΔΝΤ: Θα βρεθεί λύση, ώστε η χώρα να βγει από τα Μνημόνια πριν την 1η Μαΐου

Καμμένος για ΔΝΤ: Θα βρεθεί λύση, ώστε η χώρα να βγει από τα Μνημόνια πριν την 1η Μαΐου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, από την Ουάσιγκτον

Την ελπίδα ότι «από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την Ουάσιγκτον, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συγκέντρωση της οργάνωσης AIPAC.

«Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο» πρόσθεσε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι «οι Ισραηλινές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδος, βγαίνοντας από την κρίση, να περάσει στο αύριο, έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές. Ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός τόξου ασφάλειας που θα αρχίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία».

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία» όπως σχολίασε.

Υπενθύμισε δε ότι «οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υπογράψει το 2008 τη συνθήκη για τη μετανάστευση, όπου καθορίζεται ρητά ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network