Καμμένος: Η Κίνα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ

ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ  ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ // ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ // ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) EUROKINISSI

Πυρά κατά Σαμαρά και Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του. Τι αναφέρει ο νέος υπουργός Άμυνας για τις σχέσεις της Ελλάδας με Κίνα και Ρωσία, τις επενδύσεις, αλλά και την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων

Για άμεση αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων δεσμέυτηκε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real. "Αυτά που υποσχεθήκαμε δεν αποτελούν για εμάς προεκλογικές εξαγγελίες για τα μάτια του κόσμου και για τις ψήφους την Κυριακή των εκλογών. Αποτελούν δεσμεύσεις, οι οποίες γίνονται πράξη. Ήδη, η πρώτη εντολή την οποία έδωσα και εκτελείται είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ τον μήνα" σημείωσε.

Όσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα, άφησε αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως "τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία που αφορούν την εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία - την πέμπτη τροπολογία μέσα σε λίγο καιρό - για το Μέγαρο Μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει. Οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης".

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία που επιδιώκει η Ελλάδα για λόγους ιστορικούς και εμπορικούς, τονίζοντας πως αυτές δεν θα πρέπει να αποτελούν αιτία σύγκρουσης με την Ε.Ε. "Αν αιτία συγκρούσεως είναι να αποκλειστεί η Ελλάδα από τη δυνατότητα να φιλοξενεί τον αγωγό παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και αυτός ο αγωγός να μην πηγαίνει από τις βόρειες χώρες, τότε αυτό θα σημαίνει ότι πρέπει, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των βορείων χωρών της Ευρώπης, να εγκαταλείψουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα", είπε.

Όσο για τις αγορές και τους επενδυτές τόνισε πως πρέπει "να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία σέβεται την ελεύθερη διακίνηση του χρήματος, την ελεύθερη αγορά, αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς από κερδοσκοπικές ομάδες".

Ειδικότερα για την Cosco διευκρίνισε: "Η Κίνα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτός που υπέγραψε τη σύμβαση με την Cosco ήμουν εγώ, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Η Κίνα, όμως, πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις που θα την απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο παρελθόν".

Για τις τράπεζες και τη ρευστότητα εκτίμησε πως σύντομα θα αποοκατασταθεί το κλίμα: "Ένα άμεσο μέτρο το οποίο θα προτείνουμε στην κυβέρνηση είναι η δυνατότητα να κατατεθούν μετρητά στις τράπεζες τα οποία δεν δικαιολογούνται, με φόρο 15% και απαλλαγή του καταθέτη για αυτό το ποσό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια".

Για τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ ότανη αυτές όταν αυτές είναι υπέρ του συμφέροντος του ελληνικού λαού αλλά και των εταιρειών. "διωτικοποιήσεις όπως αυτή της ΔΕΗ, που παρέχουν δημόσια αγαθά ή φωτογραφικές ιδιωτικοποιήσεις προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εξυπηρέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν είναι ιδιωτικοποιήσεις, είναι ληστεία κατά του ελληνικού λαού και του δημοσίου χρήματος", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του Σ. θεοδωράκη περί ακροδεξιάς πολιτικής ο κ. Καμμένος είπε: "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του"

Τέλος, χαρακτήρισε τη ΝΔ του ΑΝτώνη Σαμαρά συνοθύλευμα Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ και εκτίμησε πως σύρει την παράταξη σε πολιτική ερημιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network