Καμμένος: 'Λάσπη στον ανεμιστήρα' όσα λέγονται για την αναβάθμιση αεροσκαφών

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Στην αντεπίθεση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απόφαση για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού με 500 εκ. ευρώ. Τι λέει για "τα σπασμένα της κυβέρνησης Σημίτη"

«Εμείς ακολουθούμε αυτά που εισηγείται το πολεμικό ναυτικό. Ήταν η μοναδική επιλογή που είχαμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάναμε το 1 δισ. που είχαμε καταβάλει για την εκπαίδευση, τα 49 εκ. ευρώ που δώσαμε για ανταλλακτικά καθώς και τα 10 εκ. ευρώ για τους κινητήρες».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Καμμένος κάλυψε πλήρως τον γενικό γραμματέα του υπουργείου 'Αμυνας Γιάννη Ταφίλη, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος μόνο για το πολιτικό προσωπικό και δεν υπογράφει κανένα έγγραφο που αφορά προμήθειες.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα», ενώ κάλεσε την ΝΔ να σταματήσει να καλύπτει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, τονίζοντας ότι είναι τόσα πολλά τα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται στην εισαγγελέα κ. Ράϊκου που κάποιοι θα πάνε φυλακή, καθώς, τα 84 δισ. ευρώ των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για τα γερμανικά εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 και μετά, τα 30 δισ. τα οποία πληρώθηκαν εν μέσω κρίσης, «αφορούν τα σπασμένα της κυβέρνησης Σημίτη» που είχε κάνει τις συμβάσεις.

«Το 2009 κάποιοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη για να πάρουν καινούργια. Δεν το έκαναν γιατί θα πήγαιναν μέσα. Αν τότε τα αναβαθμίζαμε θα πληρώναμε πολύ λιγότερα από τα 500 εκ. ευρώ», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Ακόμα, ο υπουργός 'Αμυνας, επέκρινε το γεγονός ότι έγινε διαρροή πρακτικών της Επιτροπής Εξοπλιστικών, επισημαίνοντας ότι στα 22 χρόνια που είναι στη Βουλή είναι η πρώτη φορά που απόρρητα έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδα και αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι τα «συμφέροντα μοιράζουν πολύ χρήμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή την έκθεση των επιθεωρητών του τεχνικού κλιμακίου, ώστε να επιβεβαιωθεί όπως είπε, αν όντως ήταν επιχειρησιακά σωστή η απόφαση του υπουργείου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network