Λεονταρισμοί Καμμένου: Θα παραιτηθώ αν η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από την πΓΔΜ

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων EUROKINISSI

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Άμυνας, σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση.

Την 1η Στρατιά επισκέπτεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

ADVERTISING

Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, κατηγορώντας παράλληλα τα Σκόπια ότι με τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ φαίνεται να έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση αυτής της συμφωνίας που καθίσταται νεκρή με τέτοιου είδους δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο με διευκρινιστική δήλωσή του ο κ.Καμμένος επανήλθε στη θέση που έχει εκφράσει και στο παρελθόν επαναπροσδιορίζοντας το χρόνο της παραίτησης του, όχι όταν η συμφωνία περάσει από την Βουλή των Σκοπίων, αλλά όταν αυτή έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

"Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού", είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή: 

larissanet.gr, militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network