“Καμπανάκι” η Μύκονος για τα άλλα νησιά – Η κυβέρνηση προειδοποιεί τουρισμό και εστίαση

“Καμπανάκι” η Μύκονος για τα άλλα νησιά – Η κυβέρνηση προειδοποιεί τουρισμό και εστίαση
Μύκονος (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Το 46% των κρουσμάτων στη Μύκονο συνδέεται με εστίαση, διασκέδαση και τουρισμό και η Αρ. Πελώνη κάλεσε τους επιχειρηματίες και τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά αφήνει η κυβέρνηση προειδοποιώντας τους επιχειρηματίες της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊόυ.

“Έχουμε πει ότι η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση, την οποία παρακολουθούμε με σημειακές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, κυρίως μέτρα περιορισμού της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης. Αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Το ελάχιστο που ζητάμε από τους τουριστικούς προορισμούς είναι να τηρούν τα μέτρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα τι φταίει για την έξαρση των κρουσμάτων, ιδίως στη Μύκονο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ιος και η Κρήτη, η κ.Πελώνη καταρχάς σημείωσε ότι ο έλεγχοι θα ενταθούν κι άλλο και πως ειδικά στη Μύκονο έχουν σταλεί επιπλέον κλιμάκια Αστυνομίας και Λιμενικού. Επανέλαβε ότι: “Ολοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, όλοι να έχουμε συνείδηση ότι βρισκόμαστε σε πανδημία, εμβολιασμένοι και μη” και ανέφερε ότι το 46% των κρουσμάτων στη Μύκονο είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας και τουριστικές επιχειρήσεις.

“Άρα όλοι και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι να τηρούν τα μέτρα για να κυλήσει με ασφάλεια η τουριστική σεζόν” κατέληξε η κ.Πελώνη.

Προανήγγειλε σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχείων καραντίνας, καλώντας τους ξενοδόχους ιδίως σε μικρούς προορισμούς και δήλωσε ότι όπου υπάρχουν εξάρσεις επαναξιολογείται και το σχετικό πρωτόκολλο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δε θέλησε να απαντήσει, αλλά ούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο σε δεύτερη φάση να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό, καθώς και από Σεπτέμβριο να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι σε καταστήματα λιανικής

“Είμαστε στον Ιούλιο, ελπίζω πως όλοι θα σπεύσουν για να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε”, τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα