Καμπάνια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προτείνει στα κόμματα ο Μητσοτάκης

Καμπάνια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προτείνει στα κόμματα ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Προκειμένου να μην κατηγορηθεί για 2η “λίστα Πέτσα”, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκστρατεία για την ανάγκη εμβολιασμού, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάλυψη σε Γεραπετρίτη για ΜΕΘ, άδειασμα σε Γεωργιάδη για πανηγυρισμούς.

Εκστρατεία επικοινωνίας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή να αποκρούσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία, αλλά και να προλάβει τυχόν καταγγελίες της αντιπολίτευσης για “δεύτερη λίστα Πέτσα”.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε επίσης απόλυτα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τις δηλώσεις περί ΜΕΘ και θανάτων, όχι όμως και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τους πανηγυρισμούς όσον αφορά στη σύγκριση των θανάτων με το Βέλγιο. Ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ δεν είναι ταξική, αλλά λαϊκή παράταξη και εκτίμησε ότι η μεσαία τάξη έχει πάρει οριστικά διαζύγιο με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα για να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, ώστε σε συνεννόηση όλα τα κόμματα να δρομολογηθεί μία μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας, προκειμένου να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες.

“Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πτέρυγες της εθνικής αντιπροσωπείας θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και δεν θα ακούσουμε πάλι όλα αυτά τα οποία ακούσαμε ότι η επικοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση Δημόσιας Υγείας, είναι χρυσόσκονη, για να εξαγοράσουμε κυβέρνηση τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης” σχολίασε.

Άδειασμα σε Άδωνι, κάλυψη σε Γεραπετρίτη

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα σχολια του Αλέξη Τσίπρα για “πανηγύρια υπουργών”, τονίζοντας πως: “Όλοι μας είμαστε πολύ θυμωμένοι, πάρα πολύ στεναχωρημένοι, που τόσοι συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους από αυτή την πανδημία” και προσθέτοντας με αιχμηρό τρόπο: “Αυτή την πρωτοφανή κρίση, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με σεμνότητα και ταπεινότητα, με εγκράτεια, με αυτοσυγκράτηση, χωρίς ακρότητες, με αυτοκριτική, όποτε αυτή είναι επιβεβλημένη”.

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή άδειασε τον κ. Γεωργιάδη, ενώ αντίθετα κάλυψε ευθέως τον κ. Γεραπετρίτη, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα ότι διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας για τις ΜΕΘ. “Είναι πολύ ανέντιμο και άδικο αυτό το οποίο κάνετε όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι το οποίο έχω πει και εγώ και το επαναλαμβάνω: Προφανώς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ΜΕΘ για αυτό και της διπλασιάσαμε. Οι ΜΕΘ όμως είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του συστήματος και αν δεν προχωρήσουμε ώστε να πνίξουμε τη διασπορά του ιού νωρίτερα, με τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε πάρει, όσες ΜΕΘ, και να έχουμε δεν θα φτάνουν. Αυτό είπε ο Γεραπετρίτης, αυτό είπα εγώ και σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλώνετε με τόσο κυνικό τρόπο τα λόγια μας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συναισθήματα είπε επίσης: “Εγώ είμαι θλιμμένος, αλλά η χαιρεκακία ορισμένων στελεχών σας για αυτό το οποίο συμβαίνει δεν κρύβεται Και μη μου κάνετε εμένα μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα το φαινόμενο Πολάκη με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα όσο τον καλύπτετε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός, έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα από συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι περίπου εμείς είμαστε υπεύθυνοι να έρθει ο εισαγγελέας να μας κυνηγήσει για τους θανάτους”.

“Η ΝΔ είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη, δεν είναι μία ταξική παράταξη”

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να του υποδείξει ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο δεν συνεργάζεται με κάποιο τρόπο με τον ιδιωτικό τομέα, αναφέροντας για παράδειγμα τη Σουηδία και τη Γερμανία.

“Προφανώς και επιθυμούμε και θέλουμε υπό προϋποθέσεις συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε ένα πλαίσιο που ορίζει το κράτος και τώρα ζητήσαμε τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας ανταποκρίθηκε και όπου δεν ανταποκρίθηκε, το κράτος απέδειξε ότι έχει και άλλα εργαλεία στη διάθεσή του, προκειμένου να συμμορφώσει τον ιδιωτικό τομέα όταν αυτός δεν θέλει να συνεργάζεται, να προσφέρει, είτε κτιριακές εγκαταστάσεις είτε και προσωπικό. Και αυτό ακριβώς κάναμε” είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

“Θα ενοχλείστε κάθε φορά που ο δράκος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, τον οποίο έχετε πολύ περίτεχνα φιλοτεχνήσει, αποδεικνύεται πολύ απλά ότι δεν υπάρχει. Θα ενοχλείστε όταν αυτή η κυβέρνηση έρχεται και στηρίζει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζει τους πιο αδύναμους. Σας είναι ξένο αυτό. Δεν φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσε να το κάνει μία κεντροδεξιά κυβέρνηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ότι: Η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη, δεν είναι μία ταξική παράταξη. Είναι μία παράταξη που την έννοια της αλληλεγγύης την έχει εγγεγραμμένη και στην ιστορία της και στα πεπραγμένα της”.

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι: “Δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος για να ξεχάσουν τα πεπραγμένα της δικής σας κυβέρνησης οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Εσείς ξεκινήσατε και διαλύσατε τη μεσαία τάξη η οποία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την παράταξή σας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version