Καραγκούνης: Η κυβέρνηση ονομάζει το μνημόνιο, συμβόλαιο

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ - συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ - συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά προέβη η ΝΔ με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης εν όψει του eurogroup

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει του eurogroup της Δευτέρας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια του εκπροσώπου Τύπου του, Κώστα Καραγκούνη έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αφού επαναλαμβάνει πως "προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας, ψάρι".

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, εκτιμά πως ορθώς η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως το δημοσιονομικό συμβούλιο, ενώ ισχυρίζεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης ψεύδεται όταν αναφέρεται στο επίδομα σίτισης και το προβλεπόμενο ποσό που αναφέρει.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στο εσωτερικό ζήτημα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας όπως λέει πως "ο κ. Βαρουφάκης θα πάρει και πάλι απάντηση από την κα. Κωνσταντοπούλου για το κρέας που βαφτίζεται σε ψάρι".

Δείτε όλη τη δήλωση του κ. Καραγκούνη:

Η διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη δείχνει τα εξής:

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, αφού επιθυμεί το νέο μνημόνιο να ονομαστεί σε «συμβόλαιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Δεύτερον, υιοθετεί, και ορθώς, μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είναι το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υφίσταται για το δημοσιονομικό συμβούλιο και τον οργανικό νόμο. Διατάξεις που ως αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν ψήφισε, αλλά τις θεωρούσε και συνώνυμο της λιτότητας.

Τρίτον, ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι το επίδομα σίτισης θα αφορά 300 χιλιάδες νοικοκυριά. Με απλά μαθηματικά που όφειλε να γνωρίζει ο κ. Βαρουφάκης, 300 χιλιάδες νοικοκυριά επί 100 ευρώ το μήνα, επί 9 μήνες, κάνει περίπου 270 εκατ. ευρώ και όχι 138 εκατ. ευρώ που γράφει στην επιστολή του. Πολύ απλά, η ρύθμιση αυτή αφορά μέχρι 170 χιλιάδες νοικοκυριά, κάτι που επιβεβαιώνει και η επιστολή του υπουργείου Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Τέταρτον, δεν μας λέει από πού ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές. Αναφέρεται σε οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων και σε ένα νέο σύστημα προμηθειών για δημόσιες συμβάσεις, το οποίο από μόνο του κινδυνεύει να δημιουργήσει μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Προβλέπουμε ότι σύντομα ο κ. Βαρουφάκης θα πάρει και πάλι απάντηση από την κα. Κωνσταντοπούλου για το κρέας που βαφτίζεται σε ψάρι.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ και τον κ. Καραγκούνη λέγοντας:"Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία της να εφαρμόσει το email Χαρδούβελη στις 25 Γενάρη. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να εξηγήσει σε όσους την εμπιστεύονταν μέχρι σήμερα είναι ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια και τη λιτότητα. Η ελληνική κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Και η στήριξη του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερο όπλο της κυβέρνησης στην δύσκολη διαπραγμάτευση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε, αργά και βασανιστικά

Φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες επιστρατεύει ο Βαρουφάκης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

Τσίπρας στο Der Spiegel: Η ΕΚΤ έχει ένα σχοινί γύρω από το λαιμό μας

SHARE:

24Media Network